www.tillverkning-sverige.com
Schneider Electric News

Ny rapport visar behovet av strategier för att framtidssäkra kapacitet för edge computing

Edge computing är en IT-driftsättning som utformats för att föra program och data så nära användarna som möjligt. Det är därför en av de viktigaste faktorerna för digital transformation. Infrastruktur för edge computing används främst inom system för cybersäkerhet för att övervaka det lokala operativa nätverket samt för att lagra och bearbeta operativa data för transport till molnet.

Ny rapport visar behovet av strategier för att framtidssäkra kapacitet för edge computing

En ny rapport från International Data Corporation (IDC) belyser hur viktig edge computing är för den fortsatta digitaliseringen. Samtidigt visar rapporten vilka hinder som kvarstår för fortsatta investeringar samt råd för att framtidssäkra kapaciteten för edge computing.

När organisationerna som tillfrågades i rapporten fick frågan om varför de investerade i edge computing angav respondenterna främst att det var för att "förbättra cybersäkerheten" (50 %) och "systemens motståndskraft och tillförlitlighet" (44 %).

– Organisationer lutar sig alltmer mot digital teknik för att bli mer effektiva och hållbara samt för att förbättra säkerheten, säger Chris Hanley, SVP, Commercial Operations & Global Channels på Schneider Electric. Rapporten undersöker den avgörande roll som edge computing och edge computing-implementeringar har för att möjliggöra en digital och uppkopplad verksamhet. Sammanställningen belyser strategier som IT-proffs och beslutsfattare kan använda sig av för att framtidssäkra sina edge computing-funktioner och för att stödja en fjärrstyrd, uppkopplad, säker, tillförlitlig, motståndskraftig och hållbar verksamhet.

Det finns dock olika utmaningar som organisationer måste övervinna för att se till att denna infrastruktur, och därmed den uppkopplade verksamheten, är motståndskraftig och tillförlitlig. Många organisationer rapporterar att de har problem med uppkoppling och strömavbrott.

­– För att kunna gå över till en digital och uppkopplad verksamhet är det grundläggande att kapaciteten för edge computing är motståndskraftig, säger Jennifer Cooke, Research Director, Edge Strategies på IDC. Organisationer blir sårbara om och när deras teknik fallerar. För att framtidssäkra edge computing-installationer måste ledare utveckla en strategi som tar itu med problem, såsom cybersäkerhet och anslutningsproblem, och som säkerställer tillgång till den kompetens som krävs för att upprätthålla motståndskraftiga edge computing-infrastrukturer.

IDC:s rapport ”Succeeding at Connected Operations with Edge Computing”, doc #US48982222, april 2022, har sponsrats av Schneider Electric och kan laddas ner här.

www.se.com

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare