www.tillverkning-sverige.com
Wachendorff

Wachendorff först i världen med kodare konfigurerbara via NFC

Den nya WDGN-serien av inkrementella kodare från Wachendorff Automation möjliggör konfiguration av alla pulsräknare från 1 I/U till 16 384 I/U via NFC (Near Field Communication).

Wachendorff först i världen med kodare konfigurerbara via NFC

Beroende på utrustning, Basic eller Advance, kan ytterligare parametrar ställas in via APP med NFC.

Efter nedladdning av Wachendorff WDGN-appen till smarttelefonen kan de önskade parametrarna och värdena konfigureras utan kontakt eller elanslutning, vid behov även genom den yttre förpackningen.

Kodarkonfigurationer som skapats kan sparas under olika namn, laddas om när som helst och överföras till en annan kodare. Detta innebär att sparade konfigurationsuppsättningar kan användas för kodaren i olika tillämpningar. Konfigurationsuppsättningen för en kodare kan läsas ut, sparas, delas och återanvändas av andra kodare när som helst efter att PIN-koden angetts. PIN- och PUK-principen används för säkerhet.


Wachendorff först i världen med kodare konfigurerbara via NFC

Fördelarna för användaren inkluderar följande:
- I utvecklingsfasen, när det råder osäkerhet om vilket antal pulser kodaren behöver för att fungera optimalt i en tillämpning, erbjuder WDGN-kodaren den nödvändiga flexibiliteten för att testa det optimala antalet pulser. Så snart den optimala konfigurationen har hittats får användaren en kodare med samma tekniska egenskaper för användning i serieproduktion – men utan NFC-antenn av kostnadsskäl. En andra kvalifikation är inte längre nödvändig.
– Optimala reservdelar, logistik och lagerhantering blir möjlig. Aldrig mer kommer en kodare att skickas med en felaktig pulsräkning. För med gratisappen på smartphonen sker kommunikationen med kodaren via NFC, helt utan internetuppkoppling, och önskade parametervärden kan ställas in av mottagaren just-in-time.
- I tillämpningen erbjuder WDGN-kodarna en mycket hög upplösning på upp till 16 384 I/U i en mycket kompakt design från 36 mm. Detta innebär att högprecisionsmätningar kan genomföras på det mest begränsade installationsutrymmet.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare