www.tillverkning-sverige.com
Yaskawa News

Starkare teamwork med HC20DTP

Yaskawas 6-axliga samarbetsrobotar i serien MOTOMAN HC säger hejdå till skrymmande skyddsstaket och kringutrustning. Fritt samverkar de sida vid sida med operatören utan att kompromissa med säkerheten.

Starkare teamwork med HC20DTP

Världsledande teknologi
Intresset från omvärlden är skyhögt när Yaskawa lanserar nya MOTOMAN HC20DTP – en cobot modell större som klarar lyfta hela 20 kilo.

Sänker tröskeln till programmering
MOTOMAN HC20DTP kontrolleras med Smart Pendant, en programmeringsenhet som liknar en vanlig surfplatta. Gränssnittet är extremt intuitivt och sänker tröskeln för robotprogrammering. Inställningar av funktionalitet och säkerhet är integrerade och sker steg för steg genom tydliga menyval och pedagogisk översikt på skärmen.

Till Smart Pendant kan appar laddas ner som förenklar programmeringen ytterligare. Ett exempel är Smart Pattern som gör att man enkelt kan hantera olika palleteringsmönster i upp till 3 dimensioner. Yaskawas system skapar en helt ny standard för robotprogrammering.

Makten i operatörens händer
Andra stora tekniksteg framåt när det gäller hanteringen är Direct Teach och Hand Guiding. Dessa funktioner gör att både robot och gripdon kan programmeras och styras manuellt av operatören på plats. Enklare rörelser kan ställas in genom att man för robotarmen till önskat läge med händerna och trycker på knapparna på robotnosen.

Redo för framtidens utmaningar
Yaskawas MOTOMAN HC20DTP skapar efterlängtade tekniklyft i palletringsapplikationer. Samtidigt öppnas dörren för helt nya arbetsområden där människan vinner på att jobba nära starka robotar. Att modellen är IP67-klassad gör att den även klarar riktigt tuffa miljöer.

Viktiga fördelar

  • Extremt lätt att programmera och hantera
  • Integrerad säkerhet i inre och yttre design
  • Nyttolast 20 kg, räckvidd 1900 mm, IP67-klassad
  • Kontrolleras med intuitiva Smart Pendant
  • Tillgänglig med styrsystemen YRC1000 och YRC1000micro

www.yaskawa.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare