www.tillverkning-sverige.com
Igus News

Från gammalt till nytt: igus gör kabelkedjans återvinning ännu enklare

igus monteringstjänst tar nu över insamlingen av gamla energikedjor. Med återvinningsprogrammet för kabelkedjor har igus gett gamla energikedjor ett andra liv sedan 2019. Nu går plastspecialisten ett steg längre. Eftersom återvinning börjar med monteringen.

Från gammalt till nytt: igus gör kabelkedjans återvinning ännu enklare

För att undvika industriavfall tar igus över returen av nedlagda energikedjor – och återför dem till återvinningscykeln genom återvinning.

Förr eller senare når varje maskin och varje komponent slutet av sin livslängd. Tillverkningsföretag ställs då inför frågan: nyförvärv eller modernisering? Frågan om hållbarhet spelar också en allt viktigare roll här. Enligt Global E-Waste Monitor samlades 53,6 miljoner ton elektroniskt avfall in över hela världen bara under 2019. En mer miljövänlig uppgradering av gamla maskiner möjliggör så kallad eftermontering: Istället för att köpa nya maskiner kan företag konvertera eller eftermontera befintliga system och utrustning för att uppdatera dem. Frågan kvarstår dock: Var ska de kasserade komponenterna placeras?

Återvinning på ett enkelt sätt: igus monteringsservice accepterar gammalt material
Oavsett om det är nyinstallation, eftermontering eller underhåll: igus förlitar sig på återvinning istället för att slänga - redan från planeringsstadiet. Vid varje ny monteringsbeställning erbjuds återvinningstjänsten automatiskt – utan extra kostnader eller extra ansträngning för kunden. igus tar hand om det gamla materialet i fyra enkla steg: Först tar igus bort den nedlagda energikedjan, sedan demonteras den i mindre bitar och packas i storsäckar. Slutligen organiserar igus returtransporten och sköter logistiken. Monteringssamordnaren instruerar speditören som slutligen hämtar de nedlagda energikedjorna. Kunden behöver bara tillhandahålla det gamla materialet för insamling och ladda det. Detta tas sedan bort och återvinns som en del av chainge-programmet från igus. Det gäller såväl igus e-kedjor som kedjor från andra tillverkare. I gengäld får kunderna en voucher baserad på kedjornas vikt. Den kasserade plasten sorteras, rengörs och omgranuleras så att materialet kan återanvändas

Kunden får därför allt från en enda källa från tillverkaren – inklusive 36 månaders garanti på nyinstallerade kabelkedjor. Med igus monteringstjänst sparar kunderna monteringstid och kostnader. De drar också nytta av mycket korta stilleståndstider och längre livslängd. Detta leder också till färre driftstopp på lång sikt. Ett speciellt onlineverktyg gör det till och med möjligt för användare att exakt beräkna monteringstiden för sitt energikedjesystem. "Målet med igus är att spara kunderna värdefull tid med monteringstjänsten och samtidigt erbjuda dem en hållbar lösning för bortskaffande av gamla material. Med den här åtgärden vill vi ge ytterligare ett bidrag till en mer hållbar användning av begränsade resurser”, säger Michael Berteit, försäljningschef för Engineering Projects and Assembly Service på igus.

igus återvinningsprogram tar fart
Företaget, som är specialiserat på högpresterande polymerer, har lanserat chainge, ett återvinningsprogram för kabelkedjor, med hjälp av vilket 32,3 ton material redan har samlats in och återvunnits – över hela världen. Hittills har 13 länder deltagit i programmet: Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Polen, Frankrike, Kina, Italien, Brasilien, Malaysia, Ungern, Kroatien, Tjeckien och Spanien - med merparten av returerna kommer från Tyskland och Kina. "Vi är mycket nöjda med att återvinningsprogrammet är mycket populärt bland våra kunder och är övertygade om att vi kan öka de hittills uppnådda resultaten med 100 procent - om inte ännu mer - år 2022", tillägger Michael Berteit. Med chainge-programmet sätter igus tillbaka gammal plast i ett materialkretslopp och främjar därmed den cirkulära ekonomin på ett riktat

www.igusab.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare