www.tillverkning-sverige.com
Vasttrafik News

Nu kan fler sälja Västtrafiks digitala biljetter

Nu kan bland annat hotell, eventföretag eller bilpooler börja sälja Västtrafiks biljetter. För att nå fler resenärer har Västtrafik börjat med så kallad digital tredjepartsförsäljning. Nu välkomnas intresserade företag och organisationer att höra av sig för att samarbeta.

Nu kan fler sälja Västtrafiks digitala biljetter
Nu låter Västtrafik fler aktörer sälja deras digitala biljetter. Foto: Eddie Löthman

Satsningen på att låta andra aktörer få tillgång till Västtrafiks digitala biljettutbud är det första i sitt slag i Sverige. Tredjepartsförsäljning av kollektivtrafikbiljetter har tidigare gjorts i olika tester men nu görs det i större skala och i skarpt läge.

Genom att låta andra parter sälja Västtrafiks biljetter i sina kanaler, till exempel i appar, nås resenärerna på ett annat sätt och kan får fler att resa kollektivt.

– Vi vill göra det enklare att resa hållbart och hitta nya tekniska lösningar för att kunna kombinera olika färdsätt. Det ska vara enkelt att välja något annat än den egna bilen. Nu kommer resenärer till exempel kunna köpa en dygnsbiljett direkt på hotellet där de bor eller en enkelbiljett i samma app som de också hyr en elsparkcykel, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Två olika erbjudanden
Västtrafik erbjuder två olika paket för de som är intresserade att sälja biljetter, antingen kan de bli digital återförsäljare eller så kallade mobilitetspartner. I båda paketen ingår tillgång till delar av Västtrafiks biljettutbud, tillgång till nödvändig data och även teknisk support.

Paketet för digitala återförsäljare riktar sig till aktörer som vill lägga till Västtrafikbiljetter till sitt övriga erbjudande. Till exempel kan det handla hotell eller eventföretag.

Paketet för mobilitetspartner riktar sig istället till företag som redan jobbar med mobilitet men vill bredda sin verksamhet med Västtrafikbiljetter, till exempel bilpooler eller elsparkcykelföretag.

För de som är intresserade av att bli återförsäljare finns mer information på

www.vasttrafik.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare