www.tillverkning-sverige.com
COVAL

Coval täcker alla industribehov med sitt utbud av vakuumkammare

Coval, den franska ledaren inom vakuumgrepp, erbjuder vakuumkammare för automatiserade applikationer, från att gripa enstaka delar till kompletta lager. Sortimentet lämpar sig lika bra för att utrusta antingen cobots eller robotar, och erbjuder en katalog av modulära standardprodukter, designade för att möta kundernas behov.

Coval täcker alla industribehov med sitt utbud av vakuumkammare


Coval, med sitt kompletta utbud av vakuumkammare, kan appliceras på olika ställen längs hela produktionskedjan, från manipulering av enskilda föremål till palletering av ett helt lager i slutet av linjen. Serien inkluderar 3 kompletterande serier, som börjar med de ultrakompakta CVGC-modellerna, designade av kol specifikt för cobots. Ytterligare i sortimentet finns CVGL-serien av kompakta och lätta kammare för robotar. I den övre änden finns MVG-modulserien, som är fullt konfigurerbar.


CVGC, kolvakuumkammaren för cobots

CVGC kolvakuumkammaren är inte bara en anpassning av en befintlig produkt, utan en plug and play produkt designad till 100 % för de olika cobotmodellerna. CVGC:ns lätthet på grund av dess kolmaterial (den minsta modellen väger mindre än 1 kg) underlättar optimal användning av samarbetsrobotar och bevarar deras lyftkapacitet. Vakuumgeneratorn, styrpatronen, vakuumbrytaren och ljuddämparen är samlade i ett kompakt funktionsblock. CVGC:erna är mångsidiga, med ett skumgrepp som passar för många material och finns i tre storlekar: 150 x 150 mm, 240 x 120 mm och 320 x 160 mm. Dessutom påpekar Stéphane Garcia, marknads- och kommunikationschef på Coval: "bifogningen Gränssnitt och anslutningar är anpassade till den specifika cobotmodellen i varje fall, vilket innebär att CVGC passar på alla typer av cobots. "


CVGL, den lätta vakuumkammaren för robotar

Dimensionerna och vikten på CVGL-vakuumkamrarna gör dem till en av de lättaste och mest kompakta serierna på marknaden. Genom att minska vikten och storleken på dess vakuumkammare gör COVAL det möjligt för integratörer och tillverkare att integrera dem i robotmanipulatorer med låg effekt. Detta leder till besparingar i form av investerings- och driftskostnader.
 
För att perfekt matcha applikationskraven finns CVGL-sortimentet av vakuumkammare tillgängligt i 3 standardlängder (424, 624 och 824 mm) eller en anpassad längd och en fast bredd på 120 mm, med 3 gripgränssnittsteknologier (skum, sugkoppar) och COVAL-flex), 3 sugeffekter och en integrerad eller fjärrstyrd generator. De erbjuder en vakuumhanteringslösning som passar delar av olika storlekar, vikter och material.

 
MVG Modular Vacuum Grippers: anpassning som standard

Den modulära vakuumgriparen MVG, som främst används för tunga lastrobotar och pallastare, ger möjlighet att konfigurera en gripare som är perfekt anpassad för varje applikation, för laster på flera hundra kg. För att uppnå detta resultat har stora utvecklingar genomförts och patenterats.
Det första valet användaren måste göra är storleken, eftersom MVG:er skräddarsys till önskad storlek från 150x150 till 1200x1000 mm. För att säkerställa att vakuumkammaren är perfekt anpassad till de specifika kraven kan användaren även konfigurera vakuumgeneratorn och greppgränssnitten som skum och sugkoppar. "MVG-griparna är utrustade med greppgränssnitt, antingen med hjälp av sugkoppar, skum, eller Coval-flex gel. Dessa lösningar säkerställer ett optimalt grepp oavsett storlek eller material på föremålet som ska greppas (kartong, metall, plast, glas, betong/sten, kompositer, trä, etc.)", förklarar Stéphane Garcia. "Högpresterande, flexibel och robusta, MVG-gripdonen kan vara multizoner, dvs utrustade med flera oberoende gripzoner, vilket gör det möjligt att säkerställa förskjuten eller multipel upptagning och avlämning, vilket garanterar optimerad vakuumhantering samt en minskning av läckor och förbrukning ", understryker han.

Exakt vakuumhantering med multizonindelning är särskilt användbar för förskjutna plockning och plats, hantera olika format som ska hanteras eller optimera palleteringslager.

Stéphane Garcia tillägger: "Coval har varit erkänt i över 35 år som en av världens specialister på system och komponenter för vakuumgrepp. Våra produkter är kända för sin kvalitet och pålitlighet. Vårt mervärde ligger också i våra team av specialister som stödjer våra kunder i den tekniska definitionen av lösningen som exakt motsvarar deras behov och begränsningar. "

 Coval stödjer tillverkare inom olika sektorer: fordon, flygteknik, förpackningar, jordbruks- och livsmedelsprodukter eller plast. Coval täcker alla industribehov med sitt utbud av vakuumkammare 
Coval täcker alla industribehov med sitt utbud av vakuumkammare 
Coval täcker alla industribehov med sitt utbud av vakuumkammareCoval täcker alla industribehov med sitt utbud av vakuumkammare

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare