www.tillverkning-sverige.com
COVAL

Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscher

Industriella vakuumhanteringssystem måste reagera på olika situationer: greppande delar av olika vikter eller material, integration på maskiner och robotar och höghastighetsdrift. COVALS GVMAX HD-serie av kraftiga vakuumpumpar kombinerar robusthet, kraft, modularitet och kommunikation, så att de kan anpassa sig till flera applikationer. Och tack vare IO-Link-tekniken är de helt anslutna till Framtidens industri.

Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscher
IO-Link och NFC underlättar kommunikationen
IO-Link kommunikationsgränssnittet för COVAL GVMAX HD vakuumpumpar ger snabb och kostnadseffektiv installation, kontinuerlig diagnostik, centraliserad konfiguration och effektiv kommunikation med protokoll på högre nivå (Ethernet / IP, PROFINET, EtherCAT ...).
Dessutom, tack vare NFC-teknik integrerad i GVMAX HD vakuumpumpar, är alla konfigurations- och diagnostiska funktioner tillgängliga och kan ändras i den dedikerade COVAL Vacuum Manager-appen på en Android- eller IOS-mobil enhet. NFC-gränssnittet i kombination med appen gör det möjligt att kopiera parametrar från en pump till en annan mycket enkelt och kan lagra upp till fem olika parameterkonfigurationer. Produktens ergonomi har centrerats på operatören, med ett humant maskingränssnitt (HMI) som gör drifts-, diagnostik- och underhållsinformationen lättläst och gör det möjligt att snabbt ställa in parametrar. LCD-skärmen med 1,54 tums färg är intuitiv, med explicita meddelanden på 5 språk. Pumpstatusen är mycket synlig tack vare ett 3-färgsstatusljus.
Slutligen, med GVMAX HD vakuumpumpar, kan användaren dra nytta av teknisk hjälp tack vare de data som skickas av applikationen till COVAL-experter.
Den nya vakuumpumpen GVMAX HD är utformad för att permanent kommunicera med sin miljö, redo att spela sin roll till fullo i Industri 4.0.

Prestanda, robusthet och energibesparingar
GVMAX HD vakuumpump är utrustad med en enstegs venturi och ger kraftfulla sughastigheter och minskade evakueringstider för grepp, överföring eller fastspänning av delar av olika storlekar och vikter. Till exempel maximalt vakuum: 85%, sugflöde upp till 230 Nl / min och 0,4 s för att tömma en volym på 1 liter till 75% vakuum.
Varje komponent har utformats och testats i verkliga situationer för att möta de tuffaste miljöförhållandena. Som sådan är pumparna IP65 och garanterade för mer än 50 miljoner cykler.
Vakuumpumpens prestanda kommer tillsammans med minskad energiförbrukning. ASC-tekniken (Air Saving Control), som ger intelligent vakuumreglering genom att stoppa luftförbrukningen när den inställda vakuumnivån uppnås, erbjuder upp till 90% energibesparingar.

Användarvänlighet
GVMAX HD-serien är utformad för att möjliggöra snabb och enkel underhållsservice, samtidigt som påverkan på produktionen minimeras. Det patenterade Smart Swap-systemet, en Coval-innovation, gör det möjligt att byta ut pumpar

under tryck och utan att behöva verktyg. Dessutom gör den modulära designen av GVMAX HD det möjligt att göra riktad service på varje pumpelement, samtidigt som kostnaderna och servicetiden sänks.
För att anpassa sig till installationen och det tillgängliga utrymmet är det möjligt att installera varje pump som en fristående enhet eller som en enhet på upp till 4 pumpar med en gemensam trycktillförsel.

Vad gör skillnaden
• Robusthet: utformad för att fungera i tuffa miljöer.
• Prestanda: kombinerar kraft och effektivitet för grepp, överföring och fastspänning.
• Kommunikation: integreras perfekt i processen med intelligenta fabriker.
• Modularitet: möjliggör riktade underhållsinterventioner på var och en av dess

www.coval-international.com/


Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscher
Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscher
Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscher
Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscher

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare