www.tillverkning-sverige.com
norelem

Innovativ och ekonomisk design vinner norelems Engineering Newcomer Awards 2021

Specialisten på standardkomponenter, norelem, stod värd för Engineering Newcomer Award vid dess åttaårsjubileum med att utse 2021 års lovande talang i branschen.

Innovativ och ekonomisk design vinner norelems Engineering Newcomer Awards 2021
norelem Engineering Newcomer Award 2021 – vinnare på 1:a plats

Vinnaren av 2021 års tävling, Christian Rieger, imponerade på domarna med sin innovativa och ekonomiska design och konstruktion. Med hjälp av komponenter från norelem utvecklade Christian en kompakt och lätt högtemperaturs 3D-skrivare med integrerad verktygsväxlare.

Martin Ahner, chef för norelem ACADEMY och huvuddomare, drog en mycket positiv slutsats av evenemanget och noterade: "Som projektsponsor är norelem ACADEMY mycket glada för de många intressanta bidragen och den välbesökta prisutdelningen. Vi ser redan fram emot 2022 års kandidater till Engineering Newcomer!”

Presentationen ägde rum i norelems monter under Motek Trade Show där design och utveckling från 35 team bedömdes. Enastående bidrag från hela världen, inklusive Tyskland, Kroatien, Italien, Makedonien, Turkiet, Sverige, Storbritannien, Kanada, Sydafrika och Nigeria.

Domarpanelen bestod av personal från norelem samt prisets sponsorer - CADENAS, TENADO, Zuken E3, MDESIGN och Federal Working Group - av vilka några erbjudit bidrag genom utrustning, komponenter och mjukvara. De lovande vinnarna fick kontantpriser för sin imponerande design och ingenjörskunskap, €2 000 för 1:a plats, €1 000 för 2:a plats och €500 för 3:e plats.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”COVID-19 har varit en utmaning för vår bransch, och speciellt för unga ingenjörer som vill börja sin karriär. Därför har 2021 års Engineering Newcomer Award hjälpt till att ge nya, begåvade individer möjligheten att visa sina färdigheter med stöd av de största namnen i branschen.”


Innovativ och ekonomisk design vinner norelems Engineering Newcomer Awards 2021
norelem Engineering Newcomer Award 2021 – vinnare på andra plats

På norelem vill vi investera i branschens framtid och hjälpa studenter med deras högskoleprojekt. Det är därför vi låter eleverna använda sina projekt eller slutarbeten som en del av deras inlämning, vilket hjälper till att integrera priset tillsammans med deras utbildning. Med kompetensbrist inom tillverknings- och ingenjörssektorerna är det avgörande att vi alla ser till att utveckla nästa generation och skapa möjligheter."

För mer om norelem ACADEMY, besök https://norelem-academy.com/


Innovativ och ekonomisk design vinner norelems Engineering Newcomer Awards 2021
norelem Engineering Newcomer Award 2021 – vinnare på tredje plats

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare