www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK:s NH/NS-linjärstyrningar effektiviserar plagg- och textiltryckmaskiner

En ledande specialist inom utveckling och tillverkning av höghastighets industriella digitala tryckskrivare för klädes- och textilindustrin drar nytta av de många fördelar som NH/NS-seriens linjärstyrningar från NSK erbjuder. I synnerhet skyddar den speciella ytbehandlingen linjärstyrningarna från slitage i tillverkarens senaste digitala direkt-till-plagg-skrivare, en viktig egenskap på grund av antalet tryck som den nya maskinen utför.

Nästa generations digitala printer förser plaggdekoratörer och screentryckare med ett unikt verktyg för att möta nuvarande och framtida utmaningar i textilförsörjningskedjan. Det bör noteras att högvolymmaskinen har en årlig produktionskapacitet på normalt upp till hundratusentals tryck.

Alla företagets helt integrerade trycklösningar ger kunderna kvalitet, tillförlitlighet och kundvärde, men för att uppfylla dessa mål behövs lämpligt specificerade komponenter.

Vid utvecklingen av den nya tryckskrivaren visste företaget att linjärstyrningarna skulle behöva övervinna specifika utmaningar för att ge rörelse i alla axlar. Insidan av en textilprinter är en utmanande miljö för linjärstyrningar eftersom kombinationen av fuktighet och avdunstning som orsakas av tryckprocessen leder till högt slitage.

Eftersom maskintillverkaren ville satsa på märkesprodukter av hög kvalitet och pålitliga leveranspartners vände man sig till NSK. NSK:s team av experter utförde en omfattande genomgång av tillämpningen och arbetsmiljön och rekommenderade linjärstyrningar i NH/NS-serien, som har en speciell ytbehandling för att skydda mot slitage.

NH/NS-seriens linjärstyrningar erbjuder många ledande egenskaper, inklusive mycket längre livslängd på grund av innovativa funktioner såsom speciellt utvecklad kulspårgeometri. Upp till 30 % mer dynamisk belastningsgrad (jämfört med tidigare generationers produkter) bidrar till att ge slutanvändare dubbelt så lång livslängd i ett betydligt mer kompakt och lätt format. Lågtemperaturkrom och krombehandlingar med lågtemperaturfluorid är också tillgängliga för att ge ännu mer uthållighet, medan versioner av rostfritt stål är idealiska för användning i potentiellt korrosiva miljöer.

Förutom de fördelaktiga tekniska egenskaperna hos linjärstyrningarna i NH/NS-serien, ville tillverkaren av industriella digitala tryckskrivare ha flexibilitet från sin potentiella leverantör på grund av snabb företagstillväxt och maskinens förväntade snabba väg till marknaden från idé till produktion. NSK kunde dock garantera leveranskapacitet tack vare sina strategiskt belägna tillverknings-,service- och lageranläggningar över hela Europa.

En video om linjärstyrningarna i NH/NS-serien finns tillgänglig på YouTube på https://youtu.be/_62TERdoodU

En speciell beläggning på NH/NS-seriens linjärstyrningar ger skydd mot den aggressiva arbetsmiljön inuti digitala tryckskrivare


NSK:s NH/NS-linjärstyrningar effektiviserar plagg- och textiltryckmaskiner

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare