www.tillverkning-sverige.com
AGILOX

Ny VD på AGILOX

Helmut Schmid tar över rodret på AGILOX



AGILOX:s nya VD Helmut Schmid tar över i januari 2022 och efterträder därmed tidigare vd:n Franz Humer. Schmid kommer att fortsätta AMR-tillverkarens (Autonomous Mobile Robots) pågående strategi att utöka företagets globala marknadsandel. Som enda verkställande direktör för AGILOX lägger han också till tre nya behöriga firmatecknare till ledningsgruppen, Josef Baumann-Rott, Klaus Pucher och Robert Mayer.

Helmut Schmid har under många år varit ansvarig för Tyskland och Västeuropa hos Universal Robots, en av ledarna på cobotmarknaden. Med Schmid, en internationellt erfaren verkställande direktör och robotikentusiast, fortsätter företaget sin väg mot ytterligare expansion. Tidigare har Schmid även varit VD för den tyska cobot-pionjären Franka Emika GmbH i München.

Nytt ledarskap för AGILOX
Helmut Schmid är specialist på tillväxtstrategier, affärsutveckling, förändringsarbete, internationalisering, försäljning och marknadsföring. Under sin långa karriär har han redan startat flera företag, drivit dem lönsamt och framför allt implementerat skalbara affärsmodeller, ofta utvecklat nya säljprocesser och strukturer och implementerat nya go-to-market-strategier. Denna flygingenjör har också gjort sig ett namn som medgrundare av German Robotics Association och Robotics Ventures GmbH. Schmids målsättning är att driva på Agilox vidareutveckling och internationalisering. "AGILOX är ett varumärke med en stark bas och en lika hög marknadspotential. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet till företaget för att kunna fortsätta utveckla det lönsamt och positionera det varaktigt på marknaden", säger Schmid.

Sömlös övergång
"Med sin mångåriga erfarenhet inom robotik tillför Helmut Schmid djupgående teknisk såväl som ledningsexpertis och kan nu som VD för AGILOX vidareutveckla företaget och stödja dess planerade tillväxt med målet att bli världens ledande AMR-leverantör", säger Dr. Thorsten Dippel, VD för Carlyle Group, som har varit involverad som nyckelpartner till AGILOX sedan juni 2021. Daniel Haider, VD för Raiffeisen Invest Holding GmbH & Co KG, lyfter också fram den nya VD:ns internationella branscherfarenhet: "Vi är mycket glada över att en så välkänd expert inom robotik visar sitt förtroende för AGILOX. Med Helmut Schmid som vår nya VD fortsätter vi vår strävan efter dynamisk tillväxt på internationell nivå."

Bolagets tidigare VD, Franz Humer, är också nöjd med den nya toppchefen: "Det var särskilt viktigt för oss som grundare att vår nya VD fortsätter AGILOX:s etablerade strategi för framtiden, samtidigt som vi främjar vår varumärkesprofil. I Helmut Schmid får AGILOX en VD som kommer att utveckla företaget successivt och hålla oss på rätt spår för framtiden."

Schmid ser också fram emot den nya utmaningen: "Jag ser fram emot att fortsätta förberedelsearbetet med hela teamet och från och med nu bli en bidragsgivare till AGILOX:s framgång. Internationalisering och ytterligare expansion av huvudkontoret i Neukirchen nära Lambach är bara några av de stora ämnen jag ser fram emot att ta upp." Franz Humer går in i AGILOX:s styrelse som ordförande och kommer att förbereda företagets nästa strategiska steg, särskilt inom området produktutveckling och organisation i USA. Dirk Erlacher flyttar till Kina och ska bygga upp den asiatiska marknaden från Shanghai.

AGILOX
Sedan 2009 står AGILOX för intelligenta AGV:er (Automated Guide Vehicles) som uppfyller de högsta kvalitetskriterierna. Målet för företaget, specialist på intralogistikrobotar, är att göra det möjligt för kunder att flexibelt utforma sin intralogistik med hjälp av sina produkter. För att göra detta utvecklade AGILOX branschens mest manövrerbara pall-AMR, AGILOX ONE. 2021 lade företaget till en autonom motviktstruck, AGILOX OCF, till sin produktportfölj. Intralogistikrobotarna utvecklas och tillverkas exklusivt vid företagets huvudkontor i Österrike, som för närvarande sysselsätter cirka 100 personer.


Ny VD på AGILOX
Helmut Schmid, en internationellt erfaren VD och robotikentusiast är nu ansvarig för AGILOX:s fortsatta expansion.


Ny VD på AGILOX
Som expert inom robotsegmentet tar Helmut Schmid med sig djupgående branscherfarenhet för att ge AGILOX betydande drivkraft för vidare utveckling.


Ny VD på AGILOX
Bild3: Som ny VD för AGILOX vill Helmut Schmid driva på internationaliseringen av företaget.




  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare