www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Den nya spiralformade PTFE-slangen från Parker överträffar begränsningarna hos andra slangtyper

Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, lanserar sin spiralformade PTFE-slang 2030T-V70CON via Polymer Hose Division Europe. Den här avancerade nya produkten är idealisk för ett brett utbud av krävande tillämpningar, som t.ex. aggressiva medier, högt tryck, mekanisk påfrestning, hög temperatur, korrosion och UV. När andra slangtyper ställs inför dessa utmaningar slutar de ofta att fungera som de ska.

Den nya spiralformade PTFE-slangen från Parker överträffar begränsningarna hos andra slangtyper

Parkers nya PTFE-slangtyp har många fördelaktiga egenskaper, till stor del tack vare kombinationen av avancerad konstruktion och optimerade material. Resultatet är en lösning för även de mest utmanande slangtillämpningarna, inklusive industrimaskiner som t.ex. formsprutningsmaskiner och däckpressar, samt transport, mobila terrängmaskiner, motorer och vätskeöverförings- och hanteringssystem.

Den fullt kvalificerade 2030T-V70CON-slangen klarar av temperaturer från -70 °C till +230 °C för att täcka ett stort antal extrema användningsområden. Dessutom erbjuder den nya spiralformade PTFE-slangen utmärkt kemikaliebeständighet, vilket gör den lämplig för en mängd olika krävande tillämpningar där aggressiva medier ingår.

Med dessa egenskaper i åtanke är utformningen av Parkers 2030T-V70CON sådan att den ger tillförlitliga resultat med ett brett utbud av olika medier. Den nya spiralformade PTFE-slangen är faktiskt lämplig för användning med kemikalier och gas, samt hydrauloljor, vatten, luft och ånga.


Den nya spiralformade PTFE-slangen från Parker överträffar begränsningarna hos andra slangtyper

Ytterligare fördelar är att flätning av rostfritt stål (grad 304) används som förstärkningsmaterial, vilket förhindrar korrosion i våta eller fuktiga miljöer, medan den lilla böjningsradien underlättar monteringen och gör slangen idealisk för användning i trånga utrymmen utan böjning.

Till sist är slangmonteringsprocessen enkel och säker tack vare en koppling i ett stycke som pressats över hela hylslängden.

Den nya spiralformade PTFE-slangen 2030T-V70CON från Parkers Polymer Hose Division Europe finns i åtta invändiga diametrar som sträcker sig från 6 mm (0,25 tum) till 32,5 mm (1,25 tum).

Mer information finns på: https://ph.parker.com/se/sv/convoluted-ptfe-hose-2030t-v70con

www.parker.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare