www.tillverkning-sverige.com
Stauff News

STAUFF tar fler Riello-rundtaktmaskiner i drift

STAUFF, tillverkare av samtliga komponenter för hydrauliska ledningssystem, en ny Riello-rundtaktmaskin i drift. Maskinen producerar vinkel- och T-kopplingar av smidesämnen av stål i alla vanligt förekommande storlekar och utföranden till tillrörkopplingsserien STAUFF Connect.

STAUFF tar fler Riello-rundtaktmaskiner i drift
Den ”nya” Riello garanterar hög tillgänglighet, även för stora beställningar med kort leveranstid.

Rundtaktmaskiner i detta utförande är framför allt konstruerade för partistorlekar från 5 000 stycken per tillverkningsserie. Ämnena spänns fast helautomatiskt och flera bearbetningssteg utförs i ett pass, vilket innebär färre verktygsbyten och kortare monteringstider. För återförsäljare och tillverkare inom maskin- och anläggningsteknik innebär detta hög tillgänglighet, även för stora beställningar med kort leveranstid.

Carsten Krenz, verkställande direktör för STAUFF Tyskland och produktchef för STAUFF Connect Global, är säker på att 1,2 miljoner arbetsstycken per år kommer att produceras på den ”nya” Riello-maskinen för att producera små och medelstora rörkopplingar i storlekarna 8L/S till 18L: ”Den globala efterfrågan på STAUFF:s rörkopplingar har ökat oproportionerligt trots den ekonomiskt ansträngda situationen under corona-krisen. I hela världen är det stor efterfrågan inom handel och originalutrustning, särskilt inom bygg- och lantbruksmaskiner, järnvägstransporter och inom energisektorn.” Idag används tre rundtaktmaskiner i företagets produktionsanläggningar i södra Westfalen. Redan 2018, bara några få år efter lanseringen av STAUFF Connect, investerade vi 6 miljoner euro i två maskiner från den italienska tillverkaren Riello. Sedan dess har efterfrågan fortsatt att öka, och omsättningen under första halvåret 2021 var till och med cirka 50 procent högre än under samma period 2020.

Upprepade, framtidsorienterade investeringar i högpresterande maskiner för effektiv produktion av stora partier säkerställer att OEM-företag och återförsäljare får sina beställningar levererade i tid. Carsten Krenz räknar med en fortsatt växande efterfrågan på STAUFF Connect och menar att den bl.a. beror på konceptet STAUFF Line: ”Vårt produktsortiment innehåller alla komponenter till hydrauliska ledningssystem. Dessa är framtagna och tillverkade av oss, det vill säga att de är systemorienterat konstruerade, anpassade till varandra och tillverkade i vår egen anläggning.” Fördelarna för maskin- och systemtillverkare går långt utöver de för single sourcing. Konceptet STAUFF Line omfattar alla tjänster som rör det hydrauliska ledningssystemet, från konstruktion och design till leverans av färdigmonterade ledningar. Familjeföretaget med filialer i 18 länder följer därmed en trend inom internationell maskin- och anläggningsteknik: att koncentrera sig på kärnkompetenser och lägga ut andra, till exempel hydraulik, till specialister. ”För att leva upp till detta ansvar globalt investerar vi också i utrustning på våra internationella anläggningar, exempelvis våra egna rörbockningscenter, så att våra kunder kan slippa fler och fler produktionssteg”, berättar Carsten Krenz.

www.stauff.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare