www.tillverkning-sverige.com
Stauff News

För moderna servicekoncept: digital manometer med datalogg och USB-port

Stauff har vidareutvecklat sina digitala manometrar i serien SPG-DIGI. Den huvudsakliga skillnaden jämfört med den tidigare versionen är att det nya utförandet har utrustats med en intern datalogg och en USB-port för att överföra mätvärden till exempelvis en bärbar eller stationär dator. Andra nyheter är att manometrarna har fått en ny design samt att vi har tagit fram en ny version för lågtrycksapplikationer.

För moderna servicekoncept: digital manometer med datalogg och USB-port

Till skillnad från traditionella rörfjädermanometrar visar digitala tryckmätare inte bara det faktiska trycket i hydraul- och smörjmedelssystem, utan kan även registrera och spara tryckspikar och tryckfall i systemet. Därmed är de viktiga verktyg för hydraulsystemens underhåll och optimering – och en integrerad del av Stauffs produktsegment ”Diagtronics”, som erbjuder mätinstrument till de viktigaste parametrarna inom industriell och mobil hydraulik (tryck, differenstryck, temperatur, volymflöde, föroreningar).

Den senaste versionen av SPG-DIGI-serien, som registrerar och visar tryck från -1 till 600 bar, kan som tillval utrustas med en minnesfunktion. Funktionen sparar uppmätta värden i en intern datalogg. Den kan spara upp till tio uppmätta mätningsserier med en maximal mättid på 24 timmar. Dessa värden kan överföras till en valfri dator via en USB-port, där de sedan avläses utan behov av ytterligare programvara. Användaren kan använda alla vanliga kalkylbladsprogram för att utvärdera avlästa värden.

Den nya SPG-DIGI-serien utmärker sig även genom en ny, förbättrad design. Vi introducerar även en ny version för tryck mellan -1 … 5 bar. Den möjliggör en mera exakt registrering av trycknivån i lågtrycksapplikationer. Våra tidigare versioner med mätområdet -1 …16 bar, 0 …. 100 bar, 0 … 400 bar och 0 … 600 bar finns fortfarande kvar i vårt sortiment. Alla utföranden har en mätexakthet på max. 0,5 % (0,25 % typiskt, avgörs av det givna skalvärdet). Den bakgrundsbelysta displayen har flera rader och kan visa faktiska värden samt MIN- och MAX-värden i bar, PSI, Mpa, kPa och mbar.

Den senaste modellgenerationen digitala manometrar i SPG-DIGI-serien kan levereras med olika adaptrar – till exempel för att ansluta de hydrauliska mätkopplingarna ”Stauff Test”.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4UhXFAItWyo

www.stauff.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare