www.tillverkning-sverige.com
Sandvik Coromant News

Exakt bearbetning av mindre diametrar

Sandvik Coromant lanserar nya spårstickningsverktyg.

Exakt bearbetning av mindre diametrar

Ledaren inom skärande bearbetning, Sandvik Coromant, har lanserat CoroCut® QI, en serie specialutformade skär för invändig och axiell spårstickning i mindre diametrar. CoroCut® QI har optimerats för ett lättare skärförlopp och lägre skärkrafter, och säkerställer därmed en hög bearbetningssäkerhet, tillförlitliga spårsvarvningsoperationer och exakt spånavgång, vilket resulterar i spår med en hög ytkvalitet.

​Lanseringen av CoroCut® QI kompletterar CoroCut® Q-sortimentet som redan omfattar CoroCut® QD för avstickning och CoroCut® QF för säker axiell spårstickning. CoroCut® QI innefattar ett brett urval av optimerade verktyg för en mängd olika avsticknings- och spårsvarvningsapplikationer och är särskilt utformad för mindre diametrar. Alla skär passar verktygshållare för både invändig och axiell spårstickning, så det är enkelt för användaren att välja rätt verktyg.

CoroCut® QI har delats in i applikationsområdena invändig spårstickning och axiell spårstickning, och är en uppgradering av T-max Q-Cut® 151.3-sortimentet. Den förbättrade utformningen resulterar i bättre spånkontroll, en produktivitetsökning på 10 % samt 20 % längre livslängd i kombination med snävare eggrundningstoleranser och invändig skärvätsketillförsel för verktyg för både invändig och axiell spårstickning.

Nyckelegenskaperna hos CoroCut® QI inkluderar en optimerad skärlägesvinkel för ett lättare skärförlopp och lägre skärkrafter som möjliggör vibrationsfri bearbetning, samt ett gränssnitt med räls för en stabil och exakt skärposition med minimala skärrörelser. Därutöver säkerställer verktygshållare med skruvfastspänning stabilitet och en hög bearbetningssäkerhet medan skär med en hög egglinjesäkerhet resulterar i längre verktygslivslängd och bättre ytkvalitet.

”Spårstickning kan vara en svår teknik att bemästra”, säger Angélica González, Product Manager för CoroCut® Q-sortimentet hos Sandvik Coromant. ”Långa överhäng, komplicerad spånavgång och spånstockning är vanligt förekommande problem vid bearbetning av invändiga och axiella spår. CoroCut® QI har tagits fram för att tackla dessa utmaningar och hjälpa tillverkare att uppnå optimala resultat. Dessutom har de flesta CoroCut® QI-verktyg kanaler för invändig skärvätsketillförsel direkt till skärzonen för att ge effektiv spånavgång med minsta möjliga skada på ytan.”

”Ju mindre spåret är, desto svårare är det att bearbeta. För att övervinna detta hinder har CoroCut® QI-skären utformats speciellt för små diametrar som kräver största precision. Minsta håldiameter för invändig spårstickning t.ex. är mellan 12 och 60 mm med ett skärdjup på mellan 2 och 11 mm. Skär för axiell spårstickning kan användas i diametrar för första stick på mellan 16 och 102 mm och ett skärdjup på 5,5 till 20 mm.”

Skärgeometrierna varierar från -GF, ett grunt och vasst skär för invändig spårstickning, -TF med direktpressad geometri för axiell spårstickning, invändig spårstickning och svarvning, samt -RM, optimal för icke-linjära svarvningsoperationer som t.ex. invändig och axiell profilsvarvning.

”CoroCut® QI är en uppgradering av vårt tidigare spårstickningssystem”, fortsätter Angélica González. ”I jämförelser med konkurrenternas verktyg har det rent av visat sig att CoroCut® QI ger bättre bearbetningssäkerhet och spånavgång samt bättre ytjämnhet.”

Läs mer om CoroCut® QI på Sandvik Coromants webbplats​

www.sandvikcoromant.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare