www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Finns nu för nedladdning: Nya EPLAN-plattformen 2.4

Den nya versionen av EPLAN-plattformen är nu tillgänglig. PLC-projektplanering i grafiska översikter, delprojekt och nya navigeringsalternativ snabbar på projektplaneringen, även i stora projekt. Utökat stöd för IEC 81346 och IEC 61355 genom struktureringsprinciper och referensbeteckningar ger en grund för innovativa konstruktionsmetoder.

Finns nu för nedladdning: Nya EPLAN-plattformen 2.4
PLC_Buslayout.jpg: Baserad på en enkel, single-line-representation med bussförbindelser, så kan EPLAN Electric P8 automatiskt identifiera busskonfigurationen.


Monheim 4 september 2014 - Den senaste versionen av EPLAN Platform 2.4 finns nu tillgänglig för nedladdning och, för första gången, också som en 64-bitarsversion. Sammantaget imponerar CAE-systemet genom att ytterligare öka effektiviteten under konstruktionsprocessen. Den förenklade återgivningen av de PLC-baserade kommunikationsnätverken gör dokumentation och hantering av PLC-strukturen enklare och även tydligare. Delprojekthanteringen förbättrar även översikten. Särskilda avsnitt kan utvinnas ur ett projekt, individuellt redigerat och återfört i slutprojektet. Som ett resultat skapas komplett och högkvalitativ dokumentation och användarna kan koncentrera sig specifikt på de nödvändiga arbetsuppgifterna. Ändringsskyddet för de områden av projektet som redan godkänts är ett annat användbart alternativ: Detta innebär att eventuella ändringar i objekten i dessa områden är skyddade. På så vis kan områden som är helt planerade eller komponenter som redan tillverkats inte ändras oavsiktligt.

Målet är: Högre datakvalitet

Korrekt och förutsägbar datainmatning kan nu uppnås genom hela plattformen med användardefinierade och konfigurerbara egenskaper. Användare kan skapa urvalslistor med standardvärden för egenskaper. Dessa konsekventa inmatningar säkerställer korrekta resultat när rapporter filtreras. Ytterligare kontrollkörningar har implementerats för att kontrollera och validera artikeldatabasen för att säkerställa att de hanterade uppgifterna är korrekta, vilket ökar kvaliteten på artikeldata. Detta brukade vara en komplicerad manuell process - men nu utför systemet kontrollerna automatiskt.

Bättre navigering för underhåll

Projektnavigering har blivit ännu enklare och snabbare där alla visade korsreferenser nu kan nås som en hyperlänk. Dessa hyperlänkar exporteras också till PDF, vilket gör PDF:n till en värdefull referens för underhållstekniker. Detta gör det mycket lättare för underhållsmedarbetare att använda dokumentationen. En ny rapporttyp för distribuerade enheter gör det möjligt för användare ta fram projektinformationen i en mycket lättare och enklare rapport för tillverkning och underhåll. En komplett komponentrapport genereras där alla data kan visas - till exempel placering, funktionstexter eller grafiska symboler. Genom att vara placerad i dokumentationen som en rapport bidrar denna funktion, till exempel vid fel, med att identifiera och komma åt en komponent snabbare.

Andra standarder som stöds


EPLAN-plattformen har stöd för flera standarder, exempelvis IEC 81346; Nu är det också möjligt att identifiera projektsidor enligt IEC 61355. Genom att använda denna typ av identifierare kan användare utnyttja en objektbeteckning när dokumentationen struktureras. Ett dokument, det vill säga en projektsida, tilldelas ett specifikt objekt (funktion, plats eller produkt) via objektbeteckningen. Användare kan också använda denna tillsammans med ett gränssnitt som är anslutet till ett PLM/PDM- eller ERP-system.

Finns nu för nedladdning: Nya EPLAN-plattformen 2.4

 
Finns nu för nedladdning: Nya EPLAN-plattformen 2.4
 
IEC 61355.jpg och IEC 81346.jpg: EPLAN-plattformen har stöd för flera standarder, exempelvis IEC 81346 samt IEC 61355.


Kommunikation i PLC Bus-strukturer

Intelligenta komponenter såsom kommunicerande sensorer, konfigurerbara enheter och programmerbara ställdon med olika kommunikationsprotokoll kräver tydlig dokumentation i en PLC Bus-struktur. Därför behövdes ett nytt och enklare sätt att hantera PLC Bus-system i form av ett enlinjeschema över kommunikationsnätverket: Användare kan nu också integrera andra enheter såsom transformatorer, motorer eller ventiler med Bus-förbindelser till Bus-systemet. Enheter med flera olika Bus-system är, som ett resultat, bättre supportade. Ytterligare PLC-tillverkare har också lagts till i listan över gränssnittspartners för dubbelriktat datautbyte, till exempel ABB, Mitsubishi och 3S.

Kunder med Software Service-avtal kan ladda ner EPLAN-plattformen 2.4 kostnadsfritt via:www.eplan.de/support_eplan

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare