www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

(Åter)-Lansering: Ny EPLAN Data Portal

En integrerad 3D-visning, en ny yta med tillverkarens logotyper i rutnätet, ytterligare tillverkare och uppdaterade komponentkataloger: EPLAN Data Portal kommer att finnas tillgängligt från och med augusti 2014 i en ny version som ger användarna betydande funktionella fördelar, och eftersom det nu innehåller 470.000 komponenter har portalen också 20 % mer artikeldata.

(Åter)-Lansering: Ny EPLAN Data Portal
Data Portal.jpg: Med 470.000 artikeldata inklusive schemamakron kan geometriska dimensioner och dokument importeras för automatisk teknikutveckling med hjälp av EPLAN Data Portal.

Monheim, 28 juni 2014: Den nya versionen av EPLAN Data Portal kommer att finnas tillgänglig i augusti 2014. Användarna kommer att få enorma tidsbesparingar och ökad projektkvalitet. Nuvarande 470 .000 artikeldata, inklusive schemamakron, geometriska dimensioner och dokument, kan importeras för automatisk teknikutveckling. Detta görs enklare tack vare innovativa funktioner som en nyligen integrerad 3D-visning, som gör det möjligt för användare att visa och utvärdera komponenter snabbt och enkelt. Det är möjligt att plocka fram flera olika vyer såsom front, sida eller isometriska vyer väldigt enkelt med ett musklick. Fri rotation och zoomfunktioner gör det möjligt att generera enskilda detaljerade vyer på ett mycket flexibelt sätt. Fördelarna för användaren är uppenbara: När man placerar en komponent i projektet får man tillförlitligt beslutsstöd om komponenten är lämplig för exempelvis det föreslagna styrkabinettet.

Innovativ drift med återkopplingsfunktion
Ytan på Eplan Data Portal har också optimerats. Vyn över de 66 tillverkare som för närvarande är tillgängliga har anpassats till utformningen av Data Portal App. Visning av tillverkarens logotyper i ett rutnät påskyndar navigering. Feedbackfunktionen har också utökats. Användare kan ge återkoppling till tillverkarna direkt i verktyget, till exempel om de vill skicka information om saknade komponenter eller felaktiga representationer. Detta betyder att datakvaliteten ständigt förbättras. De involverade tillverkarna får också fördelar: återkopplingsfunktionen ger en direktlinje till kunden. Tillverkaren vet vad som krävs i konkreta termer och kan uppfylla användarnas önskemål på bästa sätt. Den förbättrade sökfunktionen är en annan nyhet i portalen. Sökresultat för artikel- eller typnummer visas direkt som de första träffarna - detta innebär att rätt komponent snabbare kan hittas.

66 tillverkare med mer än 470 000 poster
EPLAN Data Portal har inte bara gjort ett stort steg framåt när det gäller funktionalitet, utan även i fråga om tillverkarens kataloger. Sedan den senaste uppdateringen i början av juli har fem nya produktkataloger lagts till. Ytterligare tio produktkataloger har utökats och uppdaterats. Antalet enheter har utökats med mer än 20 %, vilket innebär att det nu finns fler än 470 000 tillgängliga poster. Kända tillverkare, såsom det italienska företaget Finder, är nu representerad i portalen med nästan 700 poster. En annan nykomling är ifm electronic, som stöder sina kunder med nästan 500 poster inom områdena sensorer och utvärderingssystem. Den nya integrationen av Vega-konfiguratorn är också mycket intressant. Det innebär att användaren inte bara är försedd med standardkomponenter för processmätteknik från Vega Grieshaber KG, utan även har möjlighet att individuellt välja och konfigurera komponenter enligt projektkrav.

(Åter)-Lansering: Ny EPLAN Data Portal

3D Viewer.jpg: 3D-visningen tillåter flera olika vyer såsom front, sida eller isometriska vyer med ett musklick.

Uppdaterade och utökade data
Tillverkare som redan är integrerade i Data Portal har också ändrat eller utökat sina produktportföljer. Siemens har till exempel skapat fler än 2 100 poster från 3VA-serien i portalen. Utöver kommersiella data och kopplingssymboler för Eplan och dokument, finns nu också 3D-data inklusive produktionsinformation tillgängligt. SMC Pneumatic har uppdaterat och utökat sitt produktutbud. Fluid-användare har nu en mängd olika cylindrar, ventiler och rör till sitt förfogande, eftersom det nu finns mer än 15 000 poster att välja mellan. ABB, General Electric, Icotek, Helukabel, Numatics, Rockwell Automation, Sick och Wieland har också uppdaterat sina produktserier i EPLAN Data Portal.

Slutsats:
Användarna gynnas av en ständigt ökande mängd av komponentdata - i kombination med en innovativ teknik som stödjer effektiv konstruktion.

Mer information: www.eplan.de/edp

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare