www.tillverkning-sverige.com
Stauff News

STAUFF Form EVO med Viton®-tätning

STAUFF Form blir STAUFF Form EVO. Den avgörande skillnaden jämfört röromformningssystemet som introducerades 2015: Den hittills använda metalladapterringen med permanent elastomertätning ersätts av en ”enkel” tätning av fluorgummi (Viton®-tätning).

STAUFF Form EVO med Viton®-tätning
Rörkopplingssystemet STAUFF Form EVO bygger helt på standardkomponenter och finns nu med prisvärda Viton®-tätningsringar.

Den är billigare utan att kompromissa med säkerheten och är därför särskilt intressant för applikationer där stora volymer bearbetas. ”Omformningssystemets princip har inte ändrats”, berättar produktmanager Andreas Toporowsky. ”När det omformade röret skruvas ihop med ett konventionellt skruvförband och en mutter skapas en ingreppskoppling. Viton®-tätningen är så att säga ett extra säkerhetselement som tätar det enda möjliga läckstället.” Eftersom tätningen är symmetrisk är fel uteslutna vid monteringen på den omformade röränden. Omformningssystemets tätningseffekt stöds också av hydraulsystemets systemtryck så att STAUFF Form EVO, precis som föregångaren som fortfarande finns i sortimentet, är särskilt lämplig för högtrycksapplikationer.

Inget byte av omformningsmaskinen krävs
Båda systemen omformas med samma maskiner som introducerades på den globala marknaden år 2015. Allt som behövs för att bearbeta STAUFF Form EVO är att verktygssatserna byts och en programuppdatering installeras eftersom omformningskonturen har anpassats till den nya Viton®-tätningsringens geometri. Maskinerna vidareutvecklas kontinuerligt.

En stor fördel med den senaste generationen är exempelvis betydligt kortare inspänningslängder på 3,5–6 cm jämfört med andra omformningssystem, vilket innebär att mycket kompakta rörsystem med smala radier kan realiseras. Programuppdateringar och parameterändringar kan laddas upp online tack vare en lätt installerbar molnanslutning som togs fram 2019. Det beprövade STAUFF Form-systemet kommer att finnas kvar i sortimentet. Kunder som vill dra nytta av STAUFF Form EVO kommer att få personlig hjälp under övergången.

STAUFF Form EVO finns tillgänglig för rör av stål och rostfritt stål i dimensionerna 6 x 1,5 mm till 42 x 4 mm (lätt utförande) och 6 x 1,5 mm till 38 x 6 mm (tungt utförande).

Mer information: https://stauff.com/en/landing-pages/stauff-form-evo

www.stauff.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare