www.tillverkning-sverige.com
norelem

Koaxiala elektriska rundmatningsbord från norelem för exakt positionering

norelem, den globala standardkomponentspecialisten, har introducerat ett nytt elektriskt rundmatningsbord för snabb, exakt och repeterbar positionering.

Koaxiala elektriska rundmatningsbord från norelem för exakt positionering

Utöver norelems manuella rundbord erbjuder norelem nu roterande positioneringsbord med koaxial elektrisk drivning. Tack vare sitt digitala styrsystem möjliggör norelems nya elektriska serie att vinkelpositioner kan ställas in exakt och repeterbart på en hundradels millimeter. Med den garanterade exaktheten i norelems elektriska rotationsbord är dessa idealiska för användning i hanteringssystem, verktygsmaskiner eller mätutrustning som kräver motoriserad justering och positionering för konsekventa resultat.

norelems elektriska roterande positioneringsbord arbetar tyst och kräver minimalt underhåll, och med gratis programmeringsmjukvara kan de integreras sömlöst i vilket rörelsessystem som helst. Den förspända snäckhjulssatsen fungerar med nästan ingen motreaktion och snäckhjulssatsens axellager ger maximal radiell rotationsnoggrannhet. Kablar kan dras genom det stora hålet i den ihåliga axeln och med den justerbara positioneringsringen kan rotationsreferenspunkten ställas in efter önskad position på den monterade komponenten.

Marcus Schneck, VD för norelem förklarar: ”Inom industrin är precision av största vikt och kan göra skillnad mellan framgång och misslyckande. Vårt utökade utbud av mångsidiga positioneringssystem är lätt att använda, vilket sparar tid och ansträngning under installationen, samtidigt som det ger ökad precision i komponenter, med den extra fördelen som ett digitalt styrsystem ger.”

Den nya serien finns i storlek 8 med ett utväxlingsförhållande på 40:1 och storlek 12 med ett utväxlingsförhållande på 55:1 och ett maximalt utgångsvridmoment på 1,2 Nm eller 3 Nm. Det finns 18 versioner att välja mellan. De elektriska rotationsborden kan köpas med eller utan motor och/eller en styrenhet och kabelutgångarna och styrriktningen kan definieras individuellt. För lång livslängd är huset och rundbordet tillverkade av eloxerat aluminium medan den ihåliga axeln är av rostfritt stål.

norelem har också introducerat elektriska roterande positioneringsbord för höga belastningar, som uppfyller de högsta kraven på hastighet och noggrannhet. I dessa vinkelmodeller använder den ihåliga axeln och rundbordet ett axiellt nållager. Rotationsborden för höga belastningar finns exklusivt i storlek 12 med växelförhållandena 10:1 och 45:1, med ett utgångsvridmoment på 3 Nm.

Båda produktfamiljerna är kompatibla med Nema 17 stegmotor och kan kombineras med alla andra positioneringssystem av samma storlek.

Hela sortimentet av rundbord, tillsammans med en omfattande inventering av flexibla standarddelar och komponenter finns i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK.

För mer information om norelem, besök www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare