www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

Intäkter från tjänstedelen av Maplesoft Engineering Solutions överstiger $ 10 miljoner

Användarna minskar risken och får snabbare ut sina produkter på marknaden med Maplesofts kompetens och verktyg

Intäkter från tjänstedelen av Maplesoft Engineering Solutions överstiger $ 10 miljoner
Maplesoft™ meddelar att intäkterna från konsulttjänstverksamheten i Maplesoft Engineering Solutions översteg 10 miljoner dollar. Maplesoft Engineering Solutions kombinerar mjukvara och konsulttjänster som hjälper ingenjörer att minska risken och få ut sina produkter på marknaden snabbare genom att utnyttja kompetensen hos Maplesofts tekniker samt verktyg för modellering, simulering och analys. Denna kraftfulla kombination som ger ledande mervärde har lett till en betydande ökning av intäkter från tjänster och kundanpassade lösningar.

Ingenjörer världen över utvecklar bättre produkter och möter sina projektutmaningar snabbt och effektivt med hjälp av Maplesoft Engineering Solutions. Genom att erbjuda både verktyg och tjänster så hjälper Maplesoft Engineering Solutions ingenjörer att validera och optimera produktutveckling, producera extremt snabb simuleringskod för HIL-simulering (Hardware-in-the-loop) och andra typer av simuleringar där exekveringshastighet är kritisk, och utveckla specialiserade analys- och designberäkningsverktyg. Maplesoft Engineering Solutions stöder även modellutveckling för modellprediktiv styrning, en avancerad teknik som används för att representera beteendet hos komplexa system.

Maplesoft Engineering Solutions-teamet har kompetens inom en rad olika tekniska områden och har omfattande erfarenhet av modellbaserad design. Genom att utnyttja de unika fördelarna med MapleSim och Maple, avancerade utvecklingsverktyg från Maplesoft, kan teamet hjälpa ingenjörer att minska utvecklingsrisken, skapa bättre produkter och nå marknaden snabbare. MapleSim och Maple finns också tillgängliga för ingenjörer som kan använda dem direkt i sina egna utvecklingsprojekt. MapleSim är ett avancerat modellerings- och simuleringsverktyg på systemnivå från Maplesoft vilket drar nytta av modern teknik för att dramatiskt minska modellutvecklingstiden, ge större insikt i systemets beteende och producera snabba, hifi-simuleringar. MapleSim bygger på Maple, det tekniska beräkningsprogrammet för ingenjörer, matematiker och vetenskapsmän.

Maplesoft Engineering Solutions används av kunder inom en rad olika områden, såsom el-och hybridelektriska fordon, marktransporter, rymdsystem, batterier samt gruv-och tillverkningsindustrin. Projekten omfattar bland annat en robotarm för borrning i gruvor, en rörelseplattform för körsimulatorer, ett torsionssvängninganalysverktyg för marina drivlinor, batterier för hybrid-elektriska fordon och dialysapparater.

Medan projekten varierar kraftigt så omfattar de ofta följande:
-Högpresterande anläggningsmodeller för HIL-tillämpningar(hardware-in-the-loop). Generering av hifi-baserade anläggningsmodeller från många designverktygssystem resulterar oftast i kod som inte är snabb nog för realtid, HIL-utförande och ingenjörer gör ofta en avvägning mellan modelltillförlitlighet och prestanda. Maplesoft Engineering Solutions har hjälpt många användare att nå realtidsimplementeringar i sina modeller där andra företag har misslyckats.
-Stabilitetsanalys av komplexa maskiner. Vid utformning av en komplicerad maskin är det svårt att förutsäga dess övergripande dynamiska stabilitet under drift och problem kommer ofta i dagen först i slutet av designprocessen, där de är mycket dyra att rätta till. Med Maplesoft Engineering Solutions, kan Maplesoft användare vinna mycket större insikt i det dynamiska beteendet i sin systemdesign väldigt tidigt i processen. Detta tillvägagångssätt har räddat hundratusentals dollar genom att undvika konstruktionsändringar i slutskedet eller på-fältet-korrigeringar.
-Rörelsekontroll av flerkroppsmekanismer. Att utveckla maskiner med flera anslutna länkar är en mycket utmanande process. Fastställande av rätt konfiguration för att uppnå önskad slutrörelse kräver mycket specialiserade verktyg och kunskap. Med hjälp av Maplesofts produkter och tjänster, bland annat med hjälp av särskilda designverktyg som utvecklats av Maplesoft-teamet, kan användare nå ledande lösningar för sin rörelsekontroll av flerkroppsbaserade designmekanismproblem.
-Vibrationsanalys och dämpning. Vibrationsanalys av komplexa maskiner kräver avancerade analytiska kunskaper och kräver normalt utveckling av kundanpassade lösningar. Genom att använda MapleSim och Maple har Maplesoft Engineering Solutions-teamet arbetat med många kunder för att utveckla modeller och verktyg för vibrationsanalys och dämpningssystemdesign.
-Batteritermiskt beteende. Maplesoft har arbetat med många kunder för att utveckla fysikbaserade prediktiva modeller av battericeller som kan implementeras i en multidomänsystemmodell för sina produkter. Sådana modeller kan användas för att få en bättre förståelse av värmeflödet i batteriet, en kritisk faktor som kan göra att batteriet överhettas riskfyllt, så konstruktionen kan justeras för att undvika dessa förhållanden.

"Företag står inför svåra utmaningar när det gäller konstruktion, såsom att förena motstridiga krav, tuffa tidsramar, otillräckliga verktyg och brist på resurser för att få jobbet gjort", säger Laurent Bernardin, vice VD, Maplesoft. "Maplesoft Engineering Solutions ger stöd där det behövs som mest, oavsett om det innebär hjälp med en eller flera faser av projektet, att utveckla en komplett nyckelfärdig lösning, eller levererar moderna programverktyg som tillåter ingenjörer att direkt möta sina konstruktionsutmaningar. Detta exceptionella erbjudande har främjat tillväxten av våra tjänster under de senaste åren. "

För mer information om Maplesoft Engineering Solutions, besök www.maplesoft.com.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare