www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker åtar sig att uppnå kolneutral verksamhet till 2040 och utvecklar teknik som möjliggör en hållbar framtid

Parker Hannifin Corporation (NYSE:PH), den globala ledaren inom rörelse- och styrningsteknik, publicerade i dag sin hållbarhetsrapport för 2020 och tillkännagav ett nytt åtagande att uppnå kolneutral verksamhet till 2040. Parker har även fastställt ett antal utsläppsmål.

Parker åtar sig att uppnå kolneutral verksamhet till 2040 och utvecklar teknik som möjliggör en hållbar framtid

Utsläppsmål för scope 1, 2 och 3

  • Minska totala utsläpp direkt från fabrikens verksamhet samt indirekta utsläpp från inköpt energi (scope 1 och 2) med 50 % till 2030.
  • Minska andra totala indirekta utsläpp relaterade till materialanskaffning, logistik och tjänster (scope 3) med 15 % till 2030 och med 25 % till 2040.
  • Uppnå kolneutral verksamhet (scope 1 och 2) till 2040.

– Parker har gjort stora framsteg inom hållbarhet och vi inser att vi behöver uppnå ännu mer, säger Tom Williams, Chairman och Chief Executive Officer hos Parker. Vår teknik gör att kunder världen över kan vara grönare och effektivare, och det här åtagandet att minska våra egna koldioxidutsläpp är ännu ett viktigt steg som vi tar för att skapa en hållbarare framtid för kommande generationer.

Målen som uppges i årets rapport skickas in för godkännande via Science Based Targets-initiativet, som definierar och främjar bästa praxis för utsläppsminskningar och kolneutrala mål i linje med klimatvetenskapen. Parkers långsiktiga strategi innefattar åtgärder för att minska företagets energiförbrukning, investera i förnybar energi och samarbeta nära med leverantörer för att ytterligare minska energianvändning och utsläpp.Parkers långsiktiga strategi innefattar åtgärder för att minska företagets energiförbrukning, investera i förnybar energi och samarbeta nära med leverantörer för att ytterligare minska energianvändning och utsläpp.

Teknik som möjliggör en hållbar framtid
Parkers hållbarhetsrapport för 2020 belyser företagets sammanlänkade portfölj av rörelse- och styrningstekniker, som inkluderar ett brett utbud av ytterst effektiva produkter och system som utformats för att hjälpa kunderna minska resursförbrukningen och växthusgasutsläppen.

Parkers levererar tekniska lösningar som möjliggör renare och effektivare energi, elektrifiering, viktreduktion och andra innovationer som har en positiv, global inverkan på miljön för hundratusentals företag som är verksamma inom industri, mobila system och flygindustrin. De här lösningarna innefattar

  • ett omfattande utbud av designade material såsom beläggningar för värme- och krafthantering, lim och vibrationskontroll som möjliggör fler elektriska applikationer
  • ett stort sortiment av rörelse- och styrteknik som ger stöd till användningen av olika rena energikällor såsom batterier, bränsleceller, vätgas, hållbara bränslen och förnybar energi
  • det starkaste utbudet av rörelseteknik med elektrohydrauliska, elektromekaniska och pneumatiska arbetsenheter, ventiler, pumpar, motorer och styrenheter samt programvara och överföring för fler elektriska applikationer inom flygindustri, mobila system och industri
  • en bred plattform för filtreringstekniker som kan accelerera resan mot en grönare och mer hållbar värld
  • spännande expansionsmöjligheter inom materiallistor för inbyggd OEM-utrustning samt en betydande investering i ny infrastruktur för att ge stöd till en värld med grönare teknik.

– Med mer än hundra års erfarenhet bjuds vi ofta in till samarbeten för att hjälpa till att lösa de mest komplexa ingenjörsutmaningarna, förklarar Williams. Flera genombrott som gör världen grönare, smartare och säkrare skulle inte vara möjliga utan Parkers teknik.

De viktigaste prestationerna inom hållbarhet
I rapporten beskrivs även andra viktiga resultat angående Parkers hållbarhetsinitiativ:

  • Säkerhet är en kärnvärdering som alla Parkers teammedlemmar delar och företaget har minskat sin frekvens för rapporterbara incidenter med 72 % från 2015 till 2020. Under 2020 var mängden rapporterbara incidenter per 100 teammedlemmar 0,40, vilket är en minskning på 35 % från 2019.
  • Sedan 2010 har Parker minskat energiintensiteten (MWh/USD) med 42 % och växthusgasintensiteten (MT/USD) med 50 %. Under 2020 rankades Parkers klimatupplysningsbetyg i den översta kvartilen bland diversifierade, liknande industriella företag.
  • I dag återvinner Parker mer än 85 % av avfallet som genereras av tillverkningsverksamheten och fortsätter även att minska mängden avfall som skickas till deponier.
  • Parker-Hannifin Foundation har donerat 64 miljoner USD sedan 2010, inklusive 6 miljoner USD under 2020.

Ytterligare information finns i Parkers hållbarhetsrapport för 2020. Du hittar mer information på www.parker.com/sustainability.

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare