www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EPLAN med tre nya dotterbolag: Japan, Sydafrika och Turkiet

Med över 700 anställda fortsätter CAE-specialisten EPLAN på sin expansiva kurs under det år då företaget firar sitt 30-årsjubileum: nya dotterbolag har etaberats i Japan och Sydafrika. Kunder i Turkiet kommer inom kort också att kunna dra nytta av den direkta närvaron av CAE-specialisten. Fram tills idag har dessa länder fått support via samarbetspartners.

EPLAN med tre nya dotterbolag: Japan, Sydafrika och Turkiet
Foto: "Våra kunder, som till stor del är internationellt aktiva, drar fördel av vår omfattande närvaro på den globala marknaden och en enhetligt hög kvalitetsnivå i fråga om tjänster", berättar Haluk Menderes, vd för EPLAN Software & Service.

Monheim, 18 juni 2014: Eplan driver på sin internationella expansion: Japan, Sydafrika och Turkiet är den tekniska mjukvaruleverantörens nya länder med direktförsäljning.

I början av året grundades EPLAN Software & Services KK med huvudkontor i Tokyo. Etableringen av filialen går framåt med Shinya Nito som VD och Dr Carsten Metelmann som internationell försäljningschef. Denna satsning innebär intensivt samarbete på plats med systerföretaget Rittal, som har varit aktivt på den japanska marknaden under de senaste 25 åren med systemlösningar för kopplingsskåpsteknologi.

Japan är en av världens största marknader för mjukvara och tillverkningsindustri. EPLAN har för avsikt att delta mer intensivt i den snabba utvecklingen av mjukvarubaserad teknik och samtidigt omsätta sin expertis i globaliseringen. Under det senaste året har Mitsubishi Electric accepterat Eplan i sitt partnerprogram eF@ctory Alliance.

I början av juni inledde det nya dotterbolaget EPLAN Software & Services (Pty) Ltd sin verksamhet i Sydafrika under ledning av VD Johan Reyneke. Kontoret grundades i Edenvale nära Johannesburg och är därmed också en granne till Rittal. Härifrån kommer EPLAN-plattformen att marknadsföras med sitt integrationsanpassade system för el-och fluidteknik, styrskåpsteknik och ledningsdesign. Successivt kommer tjänster som utbildning och rådgivning att upprättas och säljteamet kommer att utökas ytterligare.
Fram till bildandet av det nya dotterbolaget hade Eplan varit representerat i Sydafrika i tio år av en samarbetspartner och kunde kontinuerligt expandera på dess kommersiella framgång. Framför allt erbjuder bilbranschen stor potential.

Ytterligare ett dotterbolag har etablerats i Turkiet: i början av juli 2014 kommer Eplan Yazılım ve Yazılım Hizmetleri AS att börja sin verksamhet i Istanbul. Under ledning av VD Özgür Emekli kommer företaget att direkt och utförligt att serva sektorerna för maskinkonstruktion och anläggningsproblem.
Turkiet erbjuder tillväxtmöjligheter på grund av dess skiftande företagslandskap. Lösningsleverantören ser här en stor potential, inte bara på de klassiska marknaderna, såsom maskinkonstruktion och anläggningskonstruktion eller fordonsindustrin, utan även inom sektorer som exempelvis tung industri och styrskåpsteknik.

Tvåsiffriga tillväxttal i siktet

EPLANs mål sätts högt: direkt tillgång till tillväxtmarknader är avgörande om företaget ska kunna nå tvåsiffriga tillväxttal i internationella affärer. "Som tillverkare av tekniska lösningar kan vi marknadsföra nya produkter och vår omfattande tjänsteportfölj bättre och mycket snabbare", säger Haluk Menderes, vd för EPLAN Software & Service. Men enligt verkställande direktören är detta inte den enda möjligheten: "Våra kunder, som till stor del är internationellt aktiva, drar fördel av vår omfattande närvaro på den globala marknaden och en enhetligt hög kvalitetsnivå när det gäller tjänster." Detta säkerställer att kunderna får bästa möjliga stöd, både inom processrådgivning och i genomförandet och tillämpningen av tekniska lösningar - även över nationsgränserna. Dessutom, tillsammans med Rittal gynnas även den strategi som kallas "Rittal - Systemet" på den internationella marknaden. Utöver detta så innebär de globala partnerskapen med ledande leverantörer, såsom Phoenix Contact och Festo, att även dessa främjas i nämnda länder.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare