www.tillverkning-sverige.com
Hainbuch

Toplus premium chuck sätter ny standard med sina ≤ 5 μm noggrannhet

Tyska spännutrustningsspecialisten Hainbuch vidareutvecklar sin sexkantiga chuckserie och lanserar Toplus premium chuck. År 2006 såg den första Toplus chucken med sexkantig spänngeometri dagens ljus. Bara ett år senare följde Toplus IQ med integrerad mätteknik, och 2012 kom miniversionen med en mindre störkontur och lägre vikt. Nu presenterar Hainbuch sin senaste utveckling: Toplus premium chuck med högsta precision som redan finns på lager och har många noterbara fördelar.

Toplus premium chuck sätter ny standard med sina ≤ 5 μm noggrannhet
Toplus premium chuck med premium spännhuvud och precision på ≤ 5 μm.

Hög precision utan justering
Hainbuchs chuckar har alltid varit mycket exakta. När de är justerade är radialkastet nära noll för upprepad fastspänning. Om de olika spännhuvudena sedan ändras är radialkastet vanligtvis mellan 3 till 7 μm utan justering. Med den nya Toplus premium chucken garanterar Hainbuch alltid ett radialkast på ≤ 5 μm utan justering - oavsett vilket spännhuvud som används. Fram till nu var detta bara möjligt med en dyrare hydraul- eller membranchuck - med de nackdelar som en sådan design medför. I många fall är ett radialkast på ≤ 10 μm tillräckligt. Dock blir komponenter eller bearbetningsprocesser med ett rundhetskrav på ≤ 5 μm allt vanligare. Genom att använda Toplus premium chuck med tillhörande spännhuvuden och genom att spänna fast arbetsstycket mot ändstopp, uppnås alltid denna noggrannhet. Detta innebär att tillverkarna inte förlorar tid på inställningar för små serier och produktionen blir mycket flexibel, eftersom det är lika exakta som en chuck som är optimerad för serieproduktion.


Toplus premium chuck sätter ny standard med sina ≤ 5 μm noggrannhet
Med nya Toplus premium chuck garanterar Hainbuch alltid et radialkast på ≤ 5 μm utan justering.

Enklare automatisk laddning
För att spara tid och kostnader används ofta en robot för att ladda arbetsstycket i maskinen. Detta kan bli ett problem om öppningsdiametern är för liten. Med Toplus premium chuck i kombination med ett spännhuvud blir spelet tillräckligt stort och gör det lättare att ladda, även om roboten fungerar något oprecist. Dessutom är den mycket robust och inte lika känslig som vissa andra fastspänningsanordningar. En lätt kontakt med arbetsstycket under laddning påverkar inte chucken, processen förblir stabil. Den är också tätad mot kontaminering och vibrationer. Med Toplus premium chuck spänns både tunnväggiga och solida delar fast säkert utan centrifugalförluster. Och sist men inte minst: Toplus premium - som alla chuckar - finns tillgänglig i Hainbuch-systemet. Detta innebär att byte från utvändig till invändig eller backuppspänning inte tar mer än två minuter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare