www.tillverkning-sverige.com
Pilz News

DEN KONFIGURERBARA MINISTYRNINGEN PNOZMULTI 2 MED EN NY EXPANSIONSMODUL FÖR DRIFTÖVERVAKNING – SÄKER OCH EFFEKTIV ÖVERVAKNING AV AXLAR

Den nya Motion Monitoring-modulen PNOZ m EF 1MM2DO till den konfigurerbara ministyrningen PNOZmulti 2 har nu även funktionerna kaskadkoppling och fördröjd avstängning för säker rörelseövervakning. Med övervakning av upp till åtta säkerhetsfunktioner på en axel ger den nya Motion Monitoring-modulen effektiva drifttillämpningar och skyddar på så sätt både tillverkningsgodset och maskinen.

DEN KONFIGURERBARA MINISTYRNINGEN PNOZMULTI 2 MED EN NY EXPANSIONSMODUL FÖR DRIFTÖVERVAKNING – SÄKER OCH EFFEKTIV ÖVERVAKNING AV AXLAR

I kombination med basmodulen PNOZ m B0 eller PNOZ m B1 övervakar PNOZ m EF 1MM2DO en axel på ett säkert sätt upp till den högsta säkerhetskategorin PL e enligt EN ISO 13849-1 eller upp till SIL CL 3 enligt EN IEC 62061. Modulen täcker upp till åtta säkra övervakningsfunktioner på en axel, t.ex. säkert stopp, säkert driftstopp eller säker hastighetsbegränsning.

Säker sammankoppling av händelser

Utöver de två säkra halvledarutgångarna har den nya Motion Monitoring-modulen även en kaskadingång och -utgång. Om hela systemet övergår till stoppläge kan en fördröjd avstängning konfigureras via denna integrerade kaskadkoppling och kopplas ihop med ytterligare moduler. Fördel: Om en modul stängs av så stängs även alla moduler som är hopkopplade via kaskadkoppling av. Med denna kontrollerade avstängning kan både tillverkningsgods och maskin skyddas på ett flexibelt men omfattande sätt, vilket säkerställer en hög tillgänglighet för maskinen.

Axelsäkerhet = produktionssäkerhet

Konfiguration för alla Motion-händelser som kan ställas in via den nya modulen sker i programvaruverktyget PNOZmulti Configurator (från och med version 10.13): Ett självständigt modulprogram (mIQ) skapas för varje Motion Monitoring-modul, som direkt styr de säkra digitala utgångarna. Den direkta styrningen möjliggör en kort reaktionstid med en avstängning av utgångarna på mindre än 12 ms. Det innebär att överskridanden av parametrerade gränsvärden, t.ex. överskridande av det högsta tillåtna varvtalet, omedelbart rapporteras. Vid fel eller intrång i skyddsområden eller skyddszoner inleds en säker och tillförlitlig reaktion på detta. Den korta reaktionstiden skyddar människor och maskiner mot följdskador som uppstår i och med händelsen.

Öppen för olika Motion-scenarier

Alla kommersiella inkrementalgivare kan anslutas via Motion Monitoring-modulens industrianpassade och ytterst stabila gränssnitt Mini I/O med hjälp av driftspecifika anslutningskablar. På så sätt kan säker och effektiv axelövervakning eftermonteras enkelt och flexibelt även för befintliga maskiner och anläggningar.

www.pilz.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare