www.tillverkning-sverige.com
Pilz News

SÄKERHETSLASERSKANNERN PSENSCAN FRÅN PILZ MED UPP TILL TRE AVGRÄNSADE SÄKERHETSZONER OCH UPP TILL 70 OMKOPPLINGSBARA KONFIGURATIONER – ÖVERVAKA MOBILA OCH STATIONÄRA TILLÄMPNINGAR ÄNNU FLEXIBLARE OCH PRODUKTIVARE

För säkerhetslaserskannern PSENscan finns från och med nu ytterligare digitala in- och utgångar: Nu kan upp till 70 omkopplingsbara konfigurationer skapas och upp till tre avgränsade säkerhetszoner övervakas samtidigt tack vare den 17-poliga varianten och Master Encoder-varianten. Det gör att stationära ytor kan övervakas på ett ännu produktivare sätt, t.ex. med den nya partiella dynamiska mutingen. Nya funktioner för området intralogistik – såsom encoderutvärdering, standbyläge och exakt navigering – ger dessutom en effektivare övervakning av mobila tillämpningar.

SÄKERHETSLASERSKANNERN PSENSCAN FRÅN PILZ MED UPP TILL TRE AVGRÄNSADE SÄKERHETSZONER OCH UPP TILL 70 OMKOPPLINGSBARA KONFIGURATIONER – ÖVERVAKA MOBILA OCH STATIONÄRA TILLÄMPNINGAR ÄNNU FLEXIBLARE OCH PRODUKTIVARE

Tack vare snabb och omedelbar utvärdering av de nya encoder-ingångarna i säkerhetslaserskannern kan arbetet med och kostnaderna för ytterligare kabeldragning reduceras. Dessutom kan PSENscan tack vare sin höga upplösning på 30, 40, 50, 70 eller 150 mm och upprepad utvärdering av skanningar användas mycket flexibelt och mångsidigt. Med den nya utbytbara lagringsmodulen kan konfigurationer enkelt överföras till andra laserskannrar. PSENscan har dessutom ett skannerhuvud som kan bytas separat om det skadas vilket minimerar installations- och stilleståndstider för anläggningar.

Mer dynamisk säkring

Den dynamiska mutingen hos säkerhetslaserskannern PSENscan har utökats med en partiell muting. Det gör exempelvis att den transporterade produkten under vissa fördefinierade förutsättningar kan flyttas inom skyddsområdet utan att det orsakar ett maskinstopp.

Den nya strålkodningen har också sina fördelar: Om två säkerhetslaserskannrar som inte är seriekopplade används i en anläggning utesluts eventuella störningar mellan dem. På så sätt kan två säkerhetslaserskannrar som är oberoende av varandra användas parallellt på ett flexibelt sätt. Partiell muting och strålkodning ökar tillgängligheten hos maskiner och anläggningar.

Intralogistik: Flexiblare och exaktare mobilitet

PSENscan kan vid behov växla till standbyläget. Detta medför fördelar framför allt hos förarlösa transportsystem (FTS), eftersom maskinerna snabbare kan starta igen. Kostnader kan sparas tack vare den lägre strömförbrukning som standbyläget medför. Tillsammans med den nya automatiserade funktionen för automatisk återställning kan dessutom tid sparas vid återstart. PSENscan protokollför dessutom fellistor: Dessa visas nu lokalt på enheten, vilket möjliggör snabbare diagnostik och snabb återstart.

Garantera kvalitet och effektivitet

Dessutom kan intensitets- och avståndsvärden från och med nu utläsas via PSENscan för exakt navigering vid stationer. Om distansinformation inte räcker kan reflektorer nu användas för navigeringen. På så sätt möjliggörs exakt positionering vid navigering, t.ex. när en FTS ska dockas till en maskin vid överlämnande av material. Tack vare de tillgängliga ROS-modulerna är implementeringen enkel att hantera.

För att kunna garantera högsta säkerhet även vid föränderliga hastigheter hos FTS kan PSENscans skyddsfält dynamiskt anpassas till olika tempon hos FTS. Det gör att hinder kan undvikas med större precision. Det ökar säkerheten för människa och maskin och minimerar risken för produktionsstillestånd. Med exakt navigering och anpassning till olika hastigheter kan användare av FTS öka produktiviteten och därmed effektiviteten i sin anläggning.

De nya varianterna av PSENscan möjliggör ännu flexiblare säkring av stationära och mobila riskområden och ger intrångsskydd samt åtkomstsäkring för både tillverknings- och intralogistik och områdena fordon, förpackning och metallbearbetning.

www.pilz.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare