www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningar

Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och kontrollteknik, har meddelat att dess mekaniska flänssystem för maskiner och anläggningar (med arbetstryck på upp till 420 bar) – ”HPF – Parkers högpresterande flänssystem” – har fått DNV GL-godkännande för marina tillämpningar.

Parkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningar

DGUV-godkännandet certifierar användningen av Parkers HPF i hydraulsystem för formsprutningsmaskiner samt i hydrauliska och mekaniska pressar.

Denna produktserie uppfyller de växande kraven på konstruktion, särskilt för tillämpningar för flottan, presstillverkning, formsprutning och mobil arbetsutrustning. Samtidigt bidrar det högpresterande flänssystemet avsevärt till en minskning av monteringstider och -kostnader, eftersom det tar bort behovet av felbenägna och tidskrävande svetsprocesser. Parkers HPF-system har även enastående högt tryck- och vibrationsmotstånd.

Parkers högpresterande flänssystem (HPF) är ett formslutande anslutningssystem. Det kompletterar det beprövade produktsortimentet inom röranslutningsteknik med EO2 FORM och F37 för yttre rördiametrar från 25 mm. I industriella tillämpningar är den en perfekt ersättning för svetsade röranslutningar som utsätts för de högsta belastningarna. HPF-systemet består av en härdad fläns med låsringskontur, en HPF-insats (med O-ringsfördjupning eller som en plattätningsversion) och tätningar på både port- och rörändar för att säkerställa en gastät anslutning.

Systemet lämpar sig för användning på stålrör med ytterdiametrar på upp till 150 mm. De tillhörande stålkomponenterna levereras med en miljövänlig och extremt korrosionsbeständig CR (VI)-fri yta.

Flänsstorlekarna varierar från ¾" till 5" och är tillgängliga i enlighet med standarderna ISO 6162-1, ISO 6162-2 eller ISO 6164. Rören flänsas i tulpanform och har inga vassa kanter. Enhetlig belastning på ytorna i hela flänsområdet uppnås med denna teknik, vilket resulterar i mycket högt brytmotstånd.

Formningsprocessen utförs med hjälp av Parflare-maskiner som är särskilt utvecklade för dessa produkter och som ger hydraulisk axiell kompression. Även rör i stora format kan hanteras enkelt och framför allt snabbt tack vare det integrerade rörstoppet, den föredömliga ergonomiska designen och maskinernas mycket smidiga drift. Bortsett från den höga processhastigheten sparar HPF-tekniken rörtestning och -rengöring, processer som är tidskrävande och kostsamma jämfört med konventionell svetsning.

www.parker.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare