www.tillverkning-sverige.com
Aggreko

Aggreko förstärker den europeiska lastbanksflottan med ytterligare 5 miljoner dollar

Lösningsföretaget Aggreko har nyligen förstärkt sin europeiska lastbanksflotta med ytterligare 5 miljoner USD, vilket innebär totalt 500+ enheter för att säkerställa att de växande kraven på Europas datacentermarknad uppfylls.

Aggreko förstärker den europeiska lastbanksflottan med ytterligare 5 miljoner dollar

Den europeiska dataanvändningen ökar från år till år, med ett massivt skift till fjärrarbete under pandemin, vilket ökar kontinentens ständigt växande datamängd. Forskning från EAE Business School tyder på att antalet europeiska företag som har personal som arbetar hemifrån ökat till 88 %, jämfört med bara 4 % före pandemin.

Med ökad dataanvändning ökar även konsekvenserna av driftstopp på grund av utrustningsfel, med intäktsbortfall och skadat anseende som följd för företaget. För att stödja den växande industrin kommer Aggrekos nya lastbanksflotta att kunna erbjuda rigorösa tester av datacenterprojekt, för att säkerställa att anläggningarna är lämpligt utrustade för att klara ökad efterfrågan.

Billy Durie, Global Sector Head för Data Centers på Aggreko, säger: »För närvarande förväntas datacenters ha en upptid på 99.999% och det finns därför en extremt liten marginal för fel i processen. Det bästa sättet att säkerställa att utrustningen kan uppfylla sådana exakta krav är att tidigt genomföra omfattande tester med lastbanker. På så sätt kan vi avgöra om utrustningen klarar av hög efterfrågan i förväg och undvika fel längre ner på linjen. »

Aggrekos investering uppgår till totalt 542 lastbanksenheter i företagets flotta, med tillgång till resistiva AC-lastbanker, kombinerade resistiva och reaktiva lastbanker i en eller flera enheter samt DC-lastbanker.

Enheterna används för att testa elektriska strömförsörjningar genom att simulera variabla elektriska belastningsförhållanden på ett sätt som kan kontrolleras, mätas och registreras på distans från en handhållen enhet.

Billy fortsätter: »Med så många som gått över till fjärrarbete under det senaste året har mer belastning än någonsin ökat på datacenters. På Aggreko vill vi se till att infrastrukturen är lämpligt utrustad för att hantera ökad användning. Av denna anledning har vi ökat storleken på vår hyresflotta för att vara mer i linje med kraven idag. »

För mer information om Aggrekos lastbanksflotta, besök: https://www.aggreko.com/en/products/loadbanks-global

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare