www.tillverkning-sverige.com
Kipp News

Branschnyhet hos KIPP: inställningsbultar med integrerad statussensor

HEINRICH KIPP WERK har lanserat en speciell inställningsbult med en integrerad sensor som registrerar manöverstatusen.

Branschnyhet hos KIPP: inställningsbultar med integrerad statussensor


Signalen bearbetas i den svampformade knoppen och överförs trådlöst till maskinstyrningen eller en mobil enhet. Därför ger FEATURE grip inställningsbulten med statussensor optimal processäkerhet:

  • Användaren kan kontrollera centralt om bulten är manövrerad eller ej. Via maskinstyrningen kan man då till exempel kontrollera att bearbetningscykeln inte börjar förrän alla bultar är i rätt position.
  • KIPP erbjuder också en passande gateway K1494 för anslutning till styrningen. Genom gränssnittet kan inställningsbultarna integreras i maskiner och anläggningar. På så sätt kan bultarnas manöverstatusar visas, kontrolleras och användas för processtyrningen.
  • En stor fördel med inställningsbultarna med statussensor är den trådlösa överföringen via Bluetooth Low Energy. Genom krypterad kommunikation tar gatewayen emot en radiosignal och omvandlar den till en standardiserad utgångssignal.
  • Inställningsbulten ingår i produktserien FEATURE grip, som har inbyggda elektromekaniska och sensoriska element. De ger feedback om vissa parametrar eller statusar och är därmed ett steg i den pågående digitaliseringen mot Industri 4.0.

Direkt till produkten

www.kipp.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare