www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

SK180E: intelligent IP69K frekvensomriktare för pumpar och transportörer i kemi -, läkemedels- och livsmedelsindustrin

NORD DRIVESYSTEM levererar effektiva frekvensomriktare för dynamisk hastighetsreglering och automatisk processtyrning för applikationer som regelbundet måste rengöras med högtryckstvättar och ånga. De är utvecklade och finns för höga hygienkrav i IP66/IP69K som skyddsklass och kan levereras med motorer som har slät yta och med integrerade frekvensomriktare, de är tillgängliga i effektområdet 0,37 - 1,1 kW. Vanliga applikationer är transportörer, pumpar, blandare, och omrörare. Ärvärden såsom tryck eller flödesvärden kan direkt återkopplas till omriktaren, så att de automatiskt anpassar sig till rådande behov. Om partiell lastdrift ofta förekommer finns en automatisk energisparfunktion som minskar den löpande energiförbrukningen i betydande grad. I bandtransportördrifter kan ljusbarriärer användas för beröringsfri eller mellanrumsfri ackumulation. En mjukstart minskar startströmmen och resulterar i mindre belastning på det mekaniska systemet och de transporterade varorna.

SK180E: intelligent IP69K frekvensomriktare för pumpar och transportörer i kemi -, läkemedels- och livsmedelsindustrin
Illustration: Integrerad drivenhet från NORD DRIVESYSTEMS möjliggör intensiv rengöring inom processindustrin: SK 180E frekvensomriktare utför mjukstart och exakt hastighetskontroll vid skyddsklass upp till IP66/IP69K

Drivenheterna tål höga temperatursvängningar och är lämpliga för omgivningstemperaturer från -25 till +50 ° C. Omriktaren SK 180E levereras i ett robust gjutet aluminiumhus som absorberar stötar upp till 7 J. Kylflänsarna är särskilt släta och lätta att rengöra. Med klass C1-dämpningen av radiostörningar och en urladdningsström som är avgjort lägre genomsnittet på marknaden, kan SK 180E-enheter även köras på vanliga eluttag. NORD tillverkar även ett utbud av växellådor med speciellt släta ytor och hög effekt. Fullständig kompatibilitet med alla komponenter möjliggör finjustering av utgående varvtal och vridmoment enligt faktiska anläggningskrav. Genom den valfria nsd tupH-ytbehandlingen av aluminiumytorna ger de släta motorerna och växellådorna ett korrosionsmotstånd i klass med rostfritt stål som tål repor eller nötning till skillnad  mot lackerade ytor. Samtidigt är enheterna mycket lättare och har en bättre termisk prestanda än enheter i rostfritt stål. Den NORD -utvecklade behandlingen är kompatibel med kraven i FDA Title 21 CFR 175.300. Med dessa integrerade enheter blir driftsättning och drift mycket användarvänlig, inklusive tillämpningar med ett stort antal enheter över stora ytor i rymliga lokaler. NORD levererar kompletta system som är anpassade för kundens behov och med nödvändiga gränssnitt för kommunikation.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare