www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

1984 - 2014: Eplan firar 30-årsjubileum

Tre nya dotterbolag i Japan, Sydafrika och Turkiet: Alla tecken pekar på expansion för lösningsleverantören Eplan. Företaget firar sitt 30-årsjubileum på Hannover Messe. Mer än 40.000 kunder, över 100.000 installationer i fler än 50 länder och mer än 700 anställda – dessa siffror talar sitt tydliga språk vad gäller framgång för företaget, som började som en tre-personers ateljé 1984.

1984 - 2014: Eplan firar 30-årsjubileum
Maximilian Brandl: ”Eplan är utmärkt placerad som ett globalt företag och jag ser stora möjligheter med tanke på tillväxtmarknader runt om i världen”, säger Maximilian Brandl, VD för Eplan.

”Vår marknad för CAE-lösningar är hela världen”, säger Maximilian Brandl, VD för Eplan. Han tillägger: ”Eplan är utmärkt placerad som ett globalt företag och jag ser stora möjligheter med tanke på tillväxtmarknader runt om i världen.” Eplan, marknadsledande inom CAE-lösningar, finns redan i över 50 länder. Ökad expansion planeras för tillväxtmarknader i USA, Kina, Indien och Japan. Tidsriktiga investeringar inom konsultområdet har bidragit till den fortsatta tillväxten av lösningsverksamheten. Professionella tjänster, inklusive konsulttjänster, implementering och support, utgör nu en väsentlig del av EPLANs intäkter. Och ribban för tillväxten har satts ganska högt; EPLAN siktar på betydande tvåsiffrig tillväxt under 2014 - och att skapa över 100 nya arbetstillfällen.

Tydligt engagemang inom mjukvara och teknik


Friedhelm Loh Group , den koncern som Eplan ingår i, gör också massiva investeringar i mjukvara och teknik . Cideon, en SAP-systemintegratör och Autodesk-återförsäljare med cirka 500 anställda , gick med i gruppen i september 2013 . ”Maskin-och elteknik går samman i mekatronik”, säger Friedhelm Loh , ägare av Friedhelm Loh Group och fortsätter med att förklara gruppens vision . ”Som regel kräver Industri 4,0-scenarier många faktorer; från mjukvara till gränssnitt till automatisering . ”Friedhelm Loh investerade i Eplan redan 1986 (då det fortfarande var känt som Wiechers & Partner) eftersom han tidigt såg möjligheterna. I dag styr han specifikt Friedhelm Loh-gruppen i riktning mot optimerade värdekedjor: ”Våra kunder förväntar möjliga förbättringar och besparingar från oss , och det är något vi kan uppnå med Industri 4,0. I det här sammanhanget är det starka servicenätet från Eplan , Cideon , Rittal och Kiesling en utmärkt grund för att öka våra kunders mervärde”.

1984 - 2014: Eplan firar 30-årsjubileum
Friedhelm Loh: ”Våra kunder förväntar möjliga förbättringar och besparingar från oss, och det är något vi kan uppnå med Industri 4,0”, säger Friedhelm Loh, ägare och VD för Friedhelm Loh Group.

Innovation på innovation


Det som började 1984 med att ersätta papper och bläck med en PC och mjukvara har fortsatt att utvecklas: Eplan var, och är en, trendsättare för optimering av tekniska processer. Med EPLAN Engineering Center och automatisk konfiguration av maskindokumentation baserad på modulär design, har EPLANs experter lanserat banbrytande teknologi. Och med den sömlösa EPLAN-plattformen har användare inom maskin-och anläggningskonstruktion, inom fordons-och transportsektorn, inom mekanik och automatisering och även inom medicin och energiteknik kunnat dra nytta av den ökade effektiviteten i produktutvecklingsprocesser via standardiserade förfaranden, automatiserade processer och kontinuerliga arbetsflöden.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare