www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Ny Smart Pallet Mover från Interroll ger prestandaökning i tillverkningslogistiken

Sant'Antonino, Schweiz. Det är inte prestandan i moderna produktionsmaskiner utan deras materialförsörjning som står för den största potentialen när det gäller industriföretagens produktivitetsökningar idag. Med nya Smart Pallet Mover (SPM) har Interroll lanserat en prisbelönt lösning som kan anpassas som ett flexibelt och modulärt pallhanteringssystem, för att möta ett brett spektrum av tillämpningskrav inom industriell tillverkning.Fördelarna för kunder och användare med Smart Pallet Mover är imponerande. Användarna kan nu äntligen automatisera arbetsprocesser framför maskinproduktionen för att undvika manuella aktiviteter i säkerhetskritiska områden genom att hantera pallens arbetsflöde via buffring, sortering, sekvensering och lyftning vid rätt tidpunkt. Detta ger avsevärd förbättring kring maskinens stillestånd, vilket optimerar avkastningen på investeringen (ROI) för maskinens produktionsceller. Utöver att eliminera dyra produktionsavbrott för materialtillförsel till maskiner minskar även risken för olyckor under drift. Därför är produktivitetsökningar upp till 30 procent möjliga jämfört med manuell drift.

Perfekt vid förarlösa transportsystem

Smart Pallet Mover är en pallhanteringslösning för automatisering av palltransport i närheten av tillverkningsmaskiner och för produktionsrelaterade plock- och sekvenseringsprocesser, vilken också kan användas i Industri 4.0-miljöer. Lösningen är utformad för att transportera, sortera och buffra lådor eller pallar som väger upp till 1000 kg. Det är ett mobilt och autonomt fungerande materialflödessystem som kan användas till exempel som ett kostnadseffektivt komplement eller ersättning för gaffeltruckar eller AGV:er.

Smart Pallet Mover-lösningen består av olika moduler. I centrum finns en mobil enhet (SM1000 Mover) som kör vid transportbandslösa sektioner och flyttar pallar som finns där. Ett transferfordon (SM2000 Transfer Car) som rör sig på ett spår kan transportera pallar mellan parallella transportbandssektioner.

"Med denna plattformslösning, som är oöverträffad på världsmarknaden, utnyttjar vi den stora produktivitetspotential som erbjuds av produktionsrelaterad pallhanteringsautomation för våra kunder och användare. Ett användarvänligt 3D-onlineverktyg, SPM Layout Configurator & Pallet Flow Simulator, gör det möjligt att konfigurera ett system snabbt och enkelt samt simulera planerad drift på datorn”, förklarar Jens Strüwing, Executive Vice President Products & Technology på Interroll.

Flexibiliteten i denna innovativa lösning i kombination med beprövad teknik och en mycket kort återbetalningsperiod säkerställer att användarna kan stärka sin konkurrenskraft avsevärt. Som med alla Interroll-produkter är Smart Pallet Mover extremt lätt att installera, använda och underhålla. Den modulära plug-and-play-lösningen kan därför tas i drift utan långa produktionsavbrott, inte ens under moderniseringsprojekt. Nätverksfunktioner baserade på globala datastandarder som REST API och JSON säkerställer maximal kompatibilitet och enkel användning. Transportbandsmodulerna kan omkonfigureras mycket enkelt om det behövs, och höjdjusterbara stöd gör att systemet kan installeras även på ojämna golv.

Vinnare av Red Dot Award och »Best of Logistics»-nominerad till IFOY Award
Innan den officiella lanseringen hade den nya lösningen redan vunnit två internationellt kända priser, såsom Red Dot Award, Product Design 2021, för sin exceptionella designkvalitet och grad av innovation. Samtidigt utsågs lösningen av de oberoende experterna från IFOY AWARD (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award) i mars 2021 som finalist av detta globalt kända intralogistikpris.

Med denna nya lösning möter Interroll det faktum att produktionschefer alltmer fokuserar på materialhantering, vilket exempelvis visas i undersökningen "Production Logistics in Medium-Sized Businesses", som Interroll publicerade förra året: Den genomsnittliga graden av automatisering vid intern materialtransport hos de undersökta företagen var bara 53 procent. Nästan vart tionde företag (9 procent) hade en automatiseringsgrad på mindre än 25 procent.Ny Smart Pallet Mover från Interroll ger prestandaökning i tillverkningslogistiken
Ny Smart Pallet Mover från Interroll ger prestandaökning i tillverkningslogistiken
Flexibel, enkel och snabb att installera: Smart Pallet Mover (SPM) är ett innovativt sätt att öka produktiviteten när det gäller tillverkningslogistik.


En video av den nya lösningen finns på:
https://www.youtube.com/watch?v=3mbnWIBP-18

https://vimeo.com/520536729

Mer information: https://info.interroll.com/manufacturing-logistics#slide-1

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare