www.tillverkning-sverige.com
ABB News

Digitala lösningar, processexpertis och dataanalys från ABB integreras i ett nytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrin

Samarbete inom pappersindustrin med Modellfabrik Papier ska undersöka avancerad processteknik och designlösningar för att möta de högsta nivåerna av hållbarhet, öka marknadens konkurrenskraft och säkerställa arbetsmöjligheter.

Digitala lösningar, processexpertis och dataanalys från ABB integreras i ett nytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrin

ABB kommer att bidra med sina digitala lösningar, processexpertis och dataanalys som en av grundarna av Modellfabrik Papier - 'Society for the Research Promotion of Sustainable Paper Technologies', ett forskningsprojekt som ska forma hur pappersindustrin kan driva framsteg på ett hållbart sätt.

Pappersindustrin är klassad som en av de mest energiintensiva tillverkningssektorerna och har ambitioner att uppnå klimatskyddsmål samtidigt som konkurrenskraft och långsiktig sysselsättning bibehålls.

Modellfabrik Papier, grundat i Düren, Tyskland, kommer att samla aktörer från hela pappersindustrin, som inkluderar ABB, papperstillverkarna Essity och Schoellershammer, maskinleverantören Voith och forskningsinstitutet Darmstadt Technical University, med möjlighet för andra att delta. Tillsammans kommer detta innovationsdrivna sällskap att utveckla en modellpappersfabrik med syfte att utforma en mer energieffektiv och framtidssäker pappersproduktion.

Staden Düren är ett exempel på var detta projekt kan ha stor inverkan. Düren är känd som ”Paper City” och har en lång tradition i branschen med en lokalt integrerad försörjningskedja och mer än 2 000 personer direkt anställda i pappersindustrin.

Som en bidragsgivare till den moderna pappersbrukstransformationen kommer specialister från ABB att fokusera på att bygga digitala lösningar som ger verkligt kundvärde. Genom att utnyttja teknik, analys och den djupa processexpertis som utvecklats under årtionden för att betjäna branschen är ABB väl positionerat för att hjälpa samhället - och den globala massa- och pappersindustrin - att förbättra produktiviteten och effektiviteten.

”Automation och digitalisering är viktiga element för en hållbar framtid”, säger Alexander Fach, teknikchef på ABB Process Industries. ”Som partner kommer vi att bidra med vår expertis inom dessa områden till Modellfabrik Papier, förvandla idéer till nya verkligheter och samarbeta med visionärer, ingenjörer och experter för att forma morgondagens pappersindustri. Vi är angelägna om att bidra med vår domän-, analys- och automationsexpertis för att driva den digitala transformationen av pappersindustrin.”

Med grund i expertis från Tyskland har projektets representanter gått samman för att aktivt forma utvecklingen av modellpappersfabriken. Deltagarna syftar till att grundläggande ompröva pappersproduktion helt eller delvis och identifiera sätt att uppnå klimatneutral pappersproduktion - vilket möjliggör en transformation som kan replikeras globalt.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare