www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procent

ABB:s SafeMove-teknik för samarbetade robotar förbättrar medarbetarnas säkerhet samtidigt som effektiviteten ökar på Nestlés konfektyrfabriker.

ABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procent

ABB:s robotar hjälper Nestlé, världens största livsmedelsföretag, att förbättra produktiviteten vid palleteringen i chokladtillverkningsanläggningarna i Brasilien med 53 procent med hjälp av en ny palleteringslösning med robotar från ABB.

Företaget använder redan idag ABB Robotics palleteringslösningar, men det senaste kravet innebar en kompaktare cell som rymdes i ett mindre område och som enkelt kunde replikeras på andra anläggningar. Ett viktigt krav var att roboten säkert skulle kunna interagera med medarbetare som ibland behöver kunna komma in i palleteringsområdet för att snabba upp pallbytena. ABB:s nya kompakta palleteringscell för robotar, som tagits fram i samarbete mellan ABB:s och Nestlés ingenjörsteam, består av en ABB IRB 660-robot med suggreppshuvud som ska flytta lådor från änden av produktionslinjen till pallen, stapla dem korrekt så att en balanserad last uppnås, samtidigt som SafeMove-tekniken möjliggör säkert intermittent samarbete mellan roboten och medarbetarna i produktionslinjen.

”Livsmedelstillverkare som Nestlé behöver allt mer flexibilitet i produktionslinjerna för att göra det möjligt för dem att anpassa sig efter konsumenternas förändrade smak och behov, och låta medarbetarna samarbeta med robotarna i produktionscentret när det behövs. Samtidigt kräver man högre produktivitet och effektivitet medan högsta produktkvalitet upprätthålls”, säger Sami Atiya, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation. ”Teknik för samarbetade robotar, som SafeMove, hjälper oss att kunna leverera enligt alla dessa krav och genom att ta bort kravet på omfattande skyddsräcken kan vi automatisera också i mindre utrymmen i alla delar av produktionslinjen.”

SafeMove, ABB:s programvara för robotövervakning, detekterar rörelser och begränsar robotens hastighet, rörelse och position när en människa närmar sig. På så sätt kan stora industrirobotar arbeta säkert och tillförlitligt tillsammans med människor utan att det behövs skyddsräcken, säkerhetsbrytare, dörrar och lås.

På Nestlés fabrik i Caçapava har användningen av SafeMove istället för skyddsräcken resulterat i ett 30 till 40 procent mindre utrymme jämfört med tidigare ABB-celler på Nestlé-anläggningen.

Den nya installationen har varit så framgångsrik att den nu har installerats på tre andra Nestlé-fabriker i Brasilien. Man har redan 13 palleteringsceller i drift och ytterligare installationer och drifttagningar på gång. Ekonomiska detaljer kring kontraktet har inte redovisats.

Michey Piavantinha, anläggningschef för Nestlé Caçapava, säger: ”Tack vare samarbetet med ABB har det varit möjligt att ta fram lösningar som gör vår tillverkningsprocess smidigare och effektivare, samtidigt som vi säkerställer att produkterna fortsätter att hålla samma höga kvalitet som gör varumärket Nestlé så framgångsrikt.”

För att visa kunden hur den färdiga cellen kan fungera innan den installerades använde ABB programvaran RobotStudio® för att simulera den kompletta lösningen i en virtuell miljö, inklusive cykeltiden för robotens arbete. Detta säkerställde kortare tid för implementeringen och man kunde undvika fel i uppstartsprocessen.

Nestlé i Brasilien levererar olika typer av konfektyrvaror till Syd- och Centralamerika och Kanada och anläggningen i Caçapava är den största Kit Kat-fabriken Nestlé har i Nord- och Sydamerika.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare