www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Ixxat Smart Grid Gateways möjliggör uppkoppling av IO- och Wi-Fi-sensorer till energinätverk

HMS Networks utökar nu sin Ixxat® SG-gateway-serie för uppkoppling av industriella enheter och maskiner i energinätverk. Två nya gateways gör det möjligt för vanliga IO-sensorer, samt sensorer eller enheter i Wi-Fi-nätverk, att anslutas till energisystem som använder IEC 61850 och IEC 60870. Användare har direkt tillgång till sensordata från kontrollrummet, samt IIoT-funktioner för övervakning, underhåll och prognosändamål.

Ixxat Smart Grid Gateways möjliggör uppkoppling av IO- och Wi-Fi-sensorer till energinätverk

Möjliggör digital energikontroll
Digitalisering av energiteknik är viktigt för att möta framtida utmaningar med hållbar energiförsörjning. Med Ixxat SG-gateways kan enhetstillverkare, systemintegratörer, energileverantörer och nätoperatörer få omedelbar statusinformation från kontrollrummet och direktåtkomst till anläggningsdata från olika källor. Detta möjliggör effektiv systemdrift, snabba svarstider vid nätverksstörningar samt fjärrövervakning och underhåll av enheter och system. De kompakta Ixxat SG-gatewayerna är särskilt lämpliga för eftermontering (retrofitting) i anläggningar och digitalisering av transformatorstationer. De används idag inom många områden för energiautomation, t.ex. i kraftverk och andra stora energikonsumenter.

Allt-i-ett-lösning med många anslutningsmöjligheter-anslutningar
Tack vare det breda utbudet av gränssnitt och protokoll som stöds, tar Ixxat SG-gateways bort behovet av att installera flera separata gateways, såsom fältbussgateways, sensorgateways, IoT-gateways och brandväggar. Utöver det befintliga stödet för IEC 61850, IEC 60870, EtherNet/IP, PROFINET, MQTT och 4G, har de två nya SG-gatewayerna flera IO- och Wi-Fi-funktioner (WLAN enligt IEEE 802.11 a/b/g/n). Med detta kan traditionella såväl som trådlösa sensorer enkelt anslutas till kontrollrum och molnsystem. Förutom RS232/485 och Ethernet finns åtta digitala ingångar/utgångar (24 V DC) och åtta analoga ingångar (0-20 mA eller 0-10 V) tillgängliga för direkt sensoranslutning. Alla kan omkopplas via programvara.

Exempel på tillämpningar är temperaturövervakning av högspänningsledningar via Wi-Fi med Modbus TCP, tryck- och densitetsmätning av kylvätskor med Modbus RTU, och rumstemperatur eller fuktmätning i byggnader som använder analog eller digital IO.

Effektiv och säker åtkomst till all data
De data som inhämtats från sensorer, fältbussar och energiprotokoll görs tillgängliga av SG-gatewayen i kontrollrumstillämpningar, SCADA, och kan även integreras i användarens molnsystem. För direkt användning kan data förbehandlas av SG-gatewayen med den integrerade Webb-PLC:n. Datasäkerheten säkerställs via en lokal brandvägg, åtkomsthantering, och via krypterad dataöverföring. Beroende på vilket protokoll som används så görs detta antingen med openVPN eller TLS 1.3.

Läs mer om Ixxat SG-gateways på www.ixxat.com/energy


Ixxat Smart Grid Gateways möjliggör uppkoppling av IO- och Wi-Fi-sensorer till energinätverk

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare