www.tillverkning-sverige.com
NSK

Online utbildningsmodul för stränggjutning nu från NSK Academy

Populära NSK Academys online-plattform har fått en ny träningsmodul: stränggjutning. Den finns på stål- och metallsektionen i portalen och vänder sig till alla som behöver specificera lager som klarar de hårda arbetsmiljöer som finns i tillämpningar med stränggjutning. I likhet med alla utbildningsmoduler, som finns tillgängliga på NSK Academy, måste registrerade användare som genomgår kursen få 80% godkänt för att få ett intyg.

De extrema driftsförhållandena för stränggjutningsmaskiner gör att det finns risk att kompromissa med lagrets tillförlitlighet och livslängd utan onödig omsorg och uppmärksamhet i urvalsprocessen. Utmaningarna omfattar hetta, tunga belastningar, ultralåga hastigheter och rullavböjning, för att inte tala om tillämpningens vanligaste lagerfel: differentiell slir/glidfriktion.

I början av den nya utbildningsmodulen får deltagarna lära sig mer om stränggjutningsprocessen och de involverade maskinerna, med särskilt fokus på dubbelsträngsteknik. Därefter följer en djupgående titt på lagren, särskilt sfäriska rullager och deras förmåga att klara tunga laster, felinställning och termisk expansion av axeln - och hur dessa lagertyper hanterar det grundläggande problemet kring glidning.

NSK:s nya träningsmodul omfattar även cylindriska rullager. Det cylindriska rullkontaktmönstret ger fördelar som ren rullning, vilket återigen förhindrar slitage som orsakas av glidfriktion vilket säkerställer tillförlitlighet och lång livslängd.

I slutändan ger den senaste utbildningsmodulen väsentlig förståelse för de grundläggande principerna bakom lagerval för tillämpningar med stränggjutning. Alla som jobbar inom stränggjutningssektorn, från försäljning, teknisk support och FoU, till underhåll och teknik, gynnas.

I en tid då online/distansutbildning är mer relevant än någonsin på grund av den pågående pandemin kan NSK Academy hjälpa användare att utöka den kunskap de använder dagligen och använda de senaste lagerlösningarna från NSK för att maximera maskinens livslängd.

Modulen finns på www.nskacademy.com (snabb och enkel registreringsprocess krävs för nya användare).

Den nya utbildningsmodulen ger viktig förståelse för de grundläggande principerna bakom val av lager för tillämpningar med stränggjutning.
 

Online utbildningsmodul för stränggjutning nu från NSK Academy

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare