www.tillverkning-sverige.com
SEEPEX

Bottrop i dialog med Berlin för att fortsätta jobba för utbildning i den digitala världen

Utbildningsmanager för SEEPEX diskuterar i närvaro av förbundskanslern och minister

Bottrop i dialog med Berlin för att fortsätta jobba för utbildning i den digitala världen

Den som vill hålla sig à jour med sitt arbete behöver bra utbildning. Det vet man också hos den globalt ledande specialisten för excenterskruvpumpar och digitala lösningar: SEEPEX från Bottrop har i alla tider engagerat sig för omfattande vidareutbildning av teamet och använder också här den senaste tekniken. Det i sin tur uppskattar tyska Federal Institute for Vocational Education and Training (BIBB). Och bjöd in Susanne Kollmeier, ansvarig för området Global Training Management hos SEEPEX, till en online-dialog med många välkända personer. I närvaro av förbundskansler dr. Angela Merkel och utbildningsminister Anja Karliczek diskuterade experter med livestreaming om framtidsutsikterna och kraven på utbildning i den digitala världen. SEEPEX kopplade upp sig live direkt från utbildningsverkstaden i Bottrop.

Idéer och erfarenheter från praktiken
Susanne Kollmeier kunde bidra med erfarenheter och idéer från medelstora företaget i delstaten Nordrhein-Westfalen. För detta blev hon intervjuad av Michael Härtel (Head Division Teaching and Learning hos BIBB). Vår expert redogjorde för hur tjänsterna i en ny BIBB-plattform skulle kunna ge stöd åt medarbetarnas utbildning och vilka teman om vidareutbildning hon gärna skulle vilja se i portföljen där. Det kommer inte att vara den sista kontakten mellan Bottrop och Berlin: ”Vi är nu en del av ”Initiativet för digital utbildning” som Angela Merkel och det tyska utbildnings- och forskningsministeriet har startat. Som företag från praktiken visar vi hur vi genomför utbildning och vidareutbildning av våra medarbetare och därmed främjar kompetensutvecklingen i en digitalt präglad värld”, gläder sig Kollmeier.


Bottrop i dialog med Berlin för att fortsätta jobba för utbildning i den digitala världen

Det började med blicken genom Virtual Reality-glasögonen
Institutet BIBB uppmärksammade SEEPEX när de deltog i forskningsprojektet ”Social Virtual Learning”. Under två års tid testades att använda VT-glasögon för utbildning i Bottrop i ett samarbete med det tyska ministeriet och institutet för yrkesutbildning med universitet Bergische Universität Wuppertal. Virtual Reality blir allt viktigare inom pumpkonstruktion. Många av de tekniska ritningarna finns vid det här laget i 3-D – ett bra utgångsläge för hanteringen med glasögonen.

Alla medarbetare undervisas på SEEPEX-campus
Hos SEEPEX produceras sedan nästan tio år tillbaka digitala utbildningsmoduler. Företagsinformation, produktutbildningar och obligatorisk handledning är temana i det här e-utbildningsutbudet. Fram tills idag tar alla nya anställda plus alla lärlingar globalt del av utvalda ”basmoduler”. På vårt virtuella ”SEEPEX-campus” finns utöver detta många andra segment i systemet för utbildningsmanagement, det pågår webbinarier eller vidareutbildningar med närvaro, deltagare kan registrera sig för workshoppar och seminarier.


Bottrop i dialog med Berlin för att fortsätta jobba för utbildning i den digitala världen

Stärka innovationslandet Tyskland
”Att möjliggöra bra utbildning betyder att vara öppen och förena beprövade undervisnings- och utbildningsmetoder med moderna digitala möjligheter. För människor i alla åldrar. För att alla enskilda personer ska kunna upptäcka nya saker, utveckla egna talanger och ha ett självbestämmande liv. Med detta kommer via att #stärka innovationslandet Tyskland”, stod det i inbjudan till förbundskanslerns online-dialog. Därför släpper inte SEEPEX taget: ”Nyligen fick vi utmärkelsen att vara bland de 100 mest innovativa medelstora företagen i Tyskland. Och det har också att göra med de digitala utbildningsmetoderna för våra medarbetare. Så håller vi oss i form”, det vet Susanne Kollmeier.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare