www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB levererar moderniseringsplan för kartongmaskiner till en av världens mest avancerade massa- och kartongfabriker

Stor uppgradering med ABB Ability System 800xA driv- och kvalitetskontrollösningar på gång för förbättrad verksamhet vid Iggesund Paperboard.

ABB levererar moderniseringsplan för kartongmaskiner till en av världens mest avancerade massa- och kartongfabriker

Det globala teknikföretaget ABB leder en större installation av nya drivsystem, styrsystem och kvalitetskontrollsystem (QCS) vid Iggesund Paperboard vilket ger ökad anläggningssäkerhet, högre tillgänglighet och stabilare drift på kartongfabriken.

ABB kommer som totalleverantör att leverera ett omfattande underhålls- och uppgraderingsprojekt i flera steg under 2021 för Iggesunds två kartongmaskiner, som ingår i en av världens mest avancerade fullt integrerade massa- och kartongfabriker. Maskinerna
producerar högkvalitativ kartong för konsument- och kundanpassade lyxförpackningar, samt säkra hållbara medicinska förpackningar.


ABB levererar moderniseringsplan för kartongmaskiner till en av världens mest avancerade massa- och kartongfabriker
En av de två kartongmaskinerna.

Ombyggnaden av maskinerna kommer att påverka den dagliga driften minimalt, med lägsta möjliga driftstopp för varje maskin. ABB har tagit fram en plan som säkerställer att äldre Smart Platform-systemarkitektur ersätts med den senaste Network Platform-tekniken på det mest kostnadseffektiva sättet.

En stegvis uppgradering av elektroniken pågår på mätramar som en del av QCS på de två maskinerna. Varje ram kommer att vara utrustad med den senaste generationen av ABB:s fuktmätarsensorer, Högpresterande Infraröd Transmission (HPIR-T). Fukt är en viktig kvalitetsparameter om kartongen ska behålla sina egenskaper i efterföljande produktkonverteringssteg.

Funktioner som möjliggör en säkrare arbetsmiljö för operatörer och annan personal, inklusive dubbelkanaliga nödstopp, ett modernt startvarningssystem och säker hastighetsövervakning på maskinerna, är integrerade i driv- och automationslösningen.

För att säkra den framtida produktionen levererar ABB automation- och drivutrustning som omfattar ABB Ability System 800xA och ABB:s nya frekvensomriktarfamilj ACS880. ABB Ability System 800xA, är rankat som världens främsta distribuerade styrsystem (DCS) plattform av ARC:s rådgivande grupp under de senaste 21 åren.

"Vi kommer nu att dra nytta av ett modernare styr- och drivsystem som är dimensionerat för högre hastigheter, utökade loggningsmöjligheter, bättre feldiagnostik och högre säkerhet", säger Mikael Larsson, projektledare på Iggesund Paperboard. "Vi bygger för framtiden och kommer att kunna fortsätta att möta våra kunders höga krav."

”Med uppgraderat driv-, automations- och kvalitetskontrollsystem får Iggesund Paperboard högre tillgänglighet och bättre utnyttjandegrad för maskinerna som kommer att producera kartong av rätt kvalitet i stabila processer”, säger Björn Jonsson, chef för ABB:s affärsområde Process Automation i Sverige. ”Denna mer förutsägbara processdrift kommer att bidra till lägre underhållskostnader, högre tillgänglighet och en säkrare anläggning.”

”ABB har lösningarna, projektkompetensen och erfarenheten att leverera helhetsåtatagande som denna med skärpa och garanterad kvalitet. Utöver konstruktion, produkter och idrifttagning stödjer vi också Iggesund med att utbilda personalen som ska använda systemen.”


ABB levererar moderniseringsplan för kartongmaskiner till en av världens mest avancerade massa- och kartongfabriker
Björn Jonsson, chef för ABB:s affärsområde Process Automation i Sverige.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare