www.tillverkning-sverige.com
norelem

norelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämning

norelems sortiment av spänndorn med sidklämning är utformade för att hålla arbetsstycken i ett exakt, låst läge och erbjuder säkert stöd för konstruktörer vid arbete med svarv-, fräs-, polerings-, skärnings- och mätstycken.

norelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämning

Spänndornen dras åt med en spännmutter eller spännbult, eftersom spännkragens diameter alltid är koncentrisk mot spänndiametern, vilket garanterar en hög precisionsuppfyllelse i alla tillämpningar.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Genom att erbjuda dessa spänndorn med sidklämning kan konstruktörer låsa arbetsstycken för att bearbeta svarvade delar säkert och snabbt. Att garantera att arbetsstyckena är säkra och på plats är viktigt för att undvika arbetsplatsskador - att hålla maskindelar på plats ger också förbättrad noggrannhet och precision vid bearbetningen.”

norelems sortiment av spänndorn med sidklämning är särskilt lämpade för sekundär bearbetning och omarbetning av svarvade och frästa arbetsstycken med gängbussning. Dessa spänndorn är gjorda av lågkolstål på grund av dess svetsbarhet och bearbetbarhet, vilket ger konstruktörer flexibilitet när det gäller att omforma komponenter.

Detta sortiment har spänndorn både för borrning av genomgående hål och för gängbussning med sidklämning i 11 olika storlekar, från 4,1 till 175 millimeter. Beroende på storlek och modell kan norelem-spänndorn nå spännkrafter på upp till 44,5 kilonewton. Eftersom nästan varje arbetsstycke har ett borrhål kan spännutrustningen användas enkelt och universellt inom flera branscher och tillämpningar.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems erkända katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare