www.tillverkning-sverige.com
Norelem

norelem lanserar nytt sortiment av tryckluftscylindrar för en mängd tillämpningar

norelem, en ledande specialist av standardkomponenter, lanserar en serie tryckluftscylindrar för användning i olika tillämpningar och fabriksmiljöer. Sortimentet består av standard, kompakta och runda tryckluftscylindrar som erbjuder enkel installation och integration i maskiner.

norelem lanserar nytt sortiment av tryckluftscylindrar för en mängd tillämpningar

Det nya sortimentet omfattar den kompakta tryckluftscylindern DIN ISO 21287 som är utrustad med positionsavkänning för närhetsbrytare och elastisk dämpning på båda sidor, vilket gör att cylindern återgår till sin ursprungliga form efter att ha absorberat stötar eller vibrationer.

Marcus Schneck, VD för norelem kommenterar: “Detta nya sortiment av tryckluftscylindrar är idealiskt för konstruktörer eftersom de kan installeras utan fästelement, vilket minskar driftstopp och underhåll. Vi letar alltid efter sätt att designa och erbjuda komponenter som är enkla att integrera och därigenom förenklar tillvaron för konstruktörer”.

Den nya serien omfattar också standardcylindern DIN ISO 15552 med en hållbar design. norelem har alltid fokuserat på att tillhandahålla hållbara produkter och med denna standardcylinder kan 20 procent av materialet sparas under produktionen eftersom röret är tillverkat av anodiserad aluminium.

Till sist omfattar serien den runda tryckluftscylindern DIN ISO 6432. Denna runda cylinder är tillverkad av rostfritt stål, vilket gör att den kan motstå korrosion i olika miljöer. Den kan också användas i inställningar med temperaturer från -20°C till +80°C, vilket gör den perfekt för användning i miljöer som är känsliga för temperaturväxlingar.

norelem erbjuder tre DIN-ISO-standardtyper med olika slaglängder och stångdiametrar. DIN ISO 15552 standard tryckluftscylinder finns med stångdiametrar på 32 till 80 mm och slaglängder på 25 till 250 mm.

Den kompakta tryckluftscylindern DIN ISO 21287 finns med ytter- eller innergänga, kolvdiametrar 20 till 40 mm och slaglängder på 10 till 50 mm, och runda tryckluftscylindern DIN ISO 6432 har kolvdiametrar på 10 till 25 mm och slaglängder på 10 till 200 mm.

Konstruktörer kan hitta de delar de behöver från noremles branschledande katalog och referensguide, THE BIG GREEN BOOK, och produkter kan beställas online direkt via noremles webbshop.

För mer information om norelem och dess komponentutbud, besök www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare