www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK Agri Disc Hubs ger tillförlitlighet under extrema förhållanden

Lager som används inom jordbrukssektorn utsätts för stora påfrestningar, såsom fukt, jorddamm, frätande gödselmedel och höga stötkrafter (t.ex. de som genereras av stenar). Den robusta lagerkonstruktionen och den mycket effektiva tätningen hos NSK Agri Disc Hubs gör dessa lager till ett eftertraktat val under extrema driftsförhållanden. Dessa innovativa enheter tillverkas i Tyskland och är populära i vanliga jordbruksredskap som harvar, såmaskiner och vertikalklippare.

Extremt hårda arbetsförhållanden, tillsammans med rengöring med högtryckstvätt, ställer en mängd krav på lager och tätningar som finns i utrustning inom jordbrukssektorn. Ett lager av låg kvalitet kommer inte att vara tillräckligt robust i sin design eller prestandanivå för att ge den drifttid som krävs för tillförlitlig och produktiv drift. Istället blir resultatet frekventa stillestånd och kostsamma haverier.

NSK:s lösning på detta problem är Agri Disc Hub, en kostnadseffektiv, självsmörjande lagerenhet som ger flera fördelar för användare av jordbruksredskap. Högpresterande Agri Disc Hub har dubbla rader med vinkelkontaktkullager som kan hantera höga axiella och radiella belastningar, medan den noggrant utformade konfigurationen förvarar lagren i ett robust hus som ansluter direkt (och enkelt) via en integrerad fläns .

Det kan noteras att NSK erbjuder snabb tillgång till Agri Disc Hubs i hela Europa eftersom tillverkningen sker i Tyskland. Munderkingen-anläggningen kan stoltsera med nästan 70 års produktion av hög kvalitet.

Tillsammans med högpresterande lagerteknik är Agri Disc Hubs utrustade med ett mycket effektivt tätningssystem för robust skydd mot extrema förhållanden. Denna omfattande design är en kombination av labyrint- och kontakttätning, som hjälper till att förhindra att föroreningar tränger in och att fett tränger ut. Agri Disc Hub-lager ger användarna underhållsfri drift.

Lagren och tätningssystemets innovativa design ökar livslängden avsevärt. Även under extrema påfrestningar ger Agri Disc Hub-lager - och därmed jordbruksredskapet - en livslängd som är flera gånger längre än andra kommersiellt tillgängliga lösningar. Deras modularitet gör dessutom att de kan anpassas mycket snabbt till individuella användarkrav. I dessa fall garanterar flexibel tillverkning vid fabriken i Munderkingen snabba leveranser till konkurrenskraftiga kostnader, och ännu mer för anpassade önskemål.

Munderkingen grundades 1954 och började producera rullager för en ledande tillverkare av jordbruksmaskiner. När anläggningen övertogs av NSK 1990 infördes snart mycket flexibla produktionsanläggningar, som skapar nödvändiga förutsättningar för att tillverka även små satser, kundspecifika rullager, med hög effektivitet. Från lager kan NSK Europe erbjuda skivdiametrar upp till 800 mm.

1) En avskuren sektion av Agri Disc Hub-huset visar dubbelradiga vinkelkontaktkullager, vilka kan hantera höga axiella och radiella belastningar


NSK Agri Disc Hubs ger tillförlitlighet under extrema förhållanden

2) Närbild som visar NSK:s omfattande tätningssystem, vilket gör det praktiskt taget omöjligt för föroreningar att tränga in i lagret
 

NSK Agri Disc Hubs ger tillförlitlighet under extrema förhållanden

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare