www.tillverkning-sverige.com
norelem

Allt går smidigt med norelems glidlager

norelems sortiment av glidlager säkerställer att enheter fungerar smidigt och effektivt på grund av deras förmåga att lagra olja. Detta sortiment inkluderar kompositglidlager och rullkompositglidlager, utformade för användning i torrgående och smorda tillämpningar, eftersom de är självsmörjande och underhållsfria.

Allt går smidigt med norelems glidlager

Den installationsfärdiga glidlagerserien finns i antingen kombinerat stål, brons och plast eller sintrad brons. norelems sintrade bronsglidlager är lämpliga för enheter i kontinuerlig drift som elmotorer, ventilatorer och hushållsapparater.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Kombinationen av material som används i vårt glidlagersortiment garanterar optimal och praktiskt taget slitfri glidning, med hög lastkapacitet och ledningsförmåga. Dessa lager är utformade för att användas i ett brett spektrum av branscher - till exempel industri, bil, sjukvård och hushåll, för att nämna några.”

Sintrade glidlager är också oljebaserade och självsmörjande: olja överförs till den roterande axeln från det absorberande kapillärsystemet, som sedan absorberas från glidlagret när axeln är stillastående. Ytterligare smörjning krävs inte under normala driftsförhållanden.

norelems kompositglidlager är lämpliga för smorda tillämpningar samt tillämpningar som kräver roterande och oscillerande rörelser. Glidlagerserien har ingen stick-slip-effekt och absorberar inget vatten, vilket möjliggör fri rörelse och precision under drift.

Rullkompositglidlagren i stål och sintrad brons är särskilt lämpliga för torrkörningsförhållanden. Med en koppar-tennbas är bärplattan skyddad från korrosion och inuti sintrade bronset, i kombination med en PTFE- och smörjmedelsbeläggning, säkerställs jämn rotation.

Glidlagren uppvisar hög kemisk beständighet och uppfyller de europeiska RoHS-riktlinjerna. norelems sortiment finns i bussningar och flänshylsor med en innerdiameter på 3-50 mm och i tryckbrickor.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare