www.tillverkning-sverige.com
Spacewell News

Spacewell förvärvar DEXMA och dess AI-drivna mjukvara för energiinformation

Nemetschek Group, en av världens ledande leverantörer av mjukvara för arkitektur-, teknik- och byggbranschen (ATB), meddelade i dag att dess dotterbolag Spacewell, med huvudkontor i Antwerpen i Belgien, kommer att förvärva 100 procent av DEXMA.

Spacewell förvärvar DEXMA och dess AI-drivna mjukvara för energiinformation

  • Gör det möjligt för organisationer att minska energiförbrukningen och nå hållbarhetsmål
  • Första helhetslösningen för hantering av smarta byggnader, fastighetsservice, underhåll och energi
  • Ett viktigt steg mot självreglerande, helt självständiga byggnader

DEXMA, med huvudkontor i Barcelona i Spanien, är en snabbt växande leverantör av innovativa SaaS-lösningar med AI-/maskininlärningsfunktioner för hantering av energidata. Företaget gör det möjligt för sina fler än 4 000 slutkunder i 30 länder över hela världen att effektivt mäta, övervaka och hantera sin energiförbrukning och sina kostnader.

”Enligt den globala statusrapporten från FN står byggnader för 30 procent av den slutliga energianvändningen och för 28 procent av de globala koldioxidutsläppen. Det här förvärvet är ett mycket stort plus för kunder som strävar efter att göra sin verksamhet mer hållbar. Energihantering är ett viktigt element när det gäller att skapa helt självständiga byggnader som automatiskt anpassar sitt funktionssätt till användare och intressenter”, säger Koen Matthijs, Chief Division Officer, Operate & Manage Division på Nemetschek Group. ”DEXMA kompletterar perfekt vårt befintliga utbud för fastighetsservice, fastighetsförvaltning och smarta byggnader. Att vi nu tillför energihantering ger oss en stor konkurrensfördel. Våra kunder får fördelen av en helhetslösning för att hantera sina byggnader.”

Energiinformation

DEXMA levererar datadriven energiinformation. Dess SaaS-lösning gör det möjligt för fastighetsansvariga och fastighetsförvaltare, energitjänstleverantörer och konsulter att rapportera energiförbrukning, analysera användningsmönster och effektivitetsbrister samt upptäcka avvikelser i realtid. Man hjälper företag att optimera energieffektiviteten i sina byggnader och att minska koldioxidutsläppen.

”DEXMA är med i kapplöpningen mot en mer hållbar framtid, och hjälper globala organisationer av alla storlekar att övervaka sin energiförbrukning och minska sitt koldioxidavtryck. Vårt mål är i slutändan att påskynda världens övergång till en koldioxidneutral ekonomi”, säger Joan Pinyol, vd på DEXMA. “Vi är stolta att bli en del av Spacewell och Nemetschek Group, en av de 50 hållbarhets- och klimatledare som utsetts av FN. På DEXMA kommer vi att arbeta intensivt för att skapa en mer hållbar framtid.”

”Vi ser det här som ett mycket spännande förvärv. I framtiden kommer Spacewell och DEXMA att kunna integrera och sammanställa data från alla hårdvaru- och sensorplattformar, vilket gör vårt gemensamma utbud leverantörsoberoende, flexibelt och framtidssäkert”, förklarar Eric Van Bael, vd på Spacewell. ”Det ger mycket gynnsamma förutsättningar för alla företag som vill öka sin hållbarhet.”

Lösningar för automatisk hantering av energidata är mycket viktiga för att minska det ekologiska fotavtrycket för organisationer och byggnadsbestånd. Med användning av artificiell intelligens gör de data som genereras av sådana verktyg det möjligt att förutse byggnaders funktionssätt – vilket möjliggör lägre energikostnader, övervakning av användning av naturtillgångar och bättre byggnadsmiljöer i världen.

www.spacewell.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare