www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Ny Intesis-gateway kopplar ihop EtherNet/IP och BACnet

HMS Networks lanserar en ny Intesis-protokollöversättare som integrerar EtherNet/IP och BACnet IP/MSTP-baserade BMS (Building Management Systems). Tack vare sin unika design är det enkelt att flytta data från ett fabriksnätverk till ett BMS.

Ny Intesis-gateway kopplar ihop EtherNet/IP och BACnet

Kopplar ihop fabriksgolv och byggnader 


De flesta processer i en fabrik är beroende av övervakning och kontroll av byggnaden där utrustningen är installerad. Till exempel kan temperatur, fuktighet och luftkvalitet övervakas och kontrolleras för att säkerställa korrekta tillverknings- och arbetsförhållanden. På samma sätt kan belysningen i byggnaden anpassas till arbetstiden för att minska onödig energianvändning eller för att förbättra hanteringen vid nödsituationer.

När man försöker ansluta alla dessa fabriks- och byggnadsinstallationer brottas systemintegratörer ofta med problemet att inte alla system kommunicerar med samma protokoll. BACnet används mest i tillämpningar för byggautomation som HVAC, belysnings- och åtkomstkontroll, medan EtherNet/IP används i PLC:er och nätverk inom industriell automation.

Kommunikation med ny Intesis EtherNet/IP - BACnet gateway

Med den nya Intesis-protokollöversättaren från HMS Networks kan systemintegratörer enkelt integrera alla Ethernet/IP-baserade PLC:er, såsom Rockwell Allen-Bradley PLC-modeller, med alla BACnet BMS:er. Gatewayen erbjuder dubbelriktad kommunikation mellan EtherNet/IP PLC:er och BACnet-styrenheter. Med en kapacitet på upp till 1200 datapunkter är gatewayen en BACnet IP/MSTP-server/slav på ena sidan och en EtherNet/IP-adapter på den andra, med oberoende Ethernet-portar. Gatewayen är BTL-certifierad för BACnet och UL-märkt för att garantera de högsta kommunikations- och kvalitetsstandarderna. Den är också ODVA-förcertifierad tack vare den inbyggda Anybus® CompactCom-modulen.

Enkel konfigurations- och integrationsprocess med Intesis MAPS

Det kostnadsfria Intesis MAPS-konfigurationsverktyget för alla Intesis-protokollöversättare erbjuder en intuitiv konfigurationsprocess för systemintegratörer. Med MAPS hjälps integratörer vidare i sina projekt genom tillgång till värdefulla EDE-filer för BACnet-integrationen, samt EDS-filer och konfigurationsrapporter för användning i EtherNet/IP PLC-konfigurationsverktyg såsom Rockwells Studio 5000-mjukvara.

Anybus CompactCom och Intesis BACnet-lösningar - från HMS Networks
Denna utökning av Intesis Factory-to-Building-protokollöversättare är ytterligare ett exempel på hur HMS kombinerar teknik från sina olika enheter. I gatewayen används Anybus CompactCom och Intesis kommunikationsteknik för industriell- respektive byggnadsorienterad kommunikation, båda beprövade och betrodda av användare i miljontals installationer över hela världen.

Läs mer på www.intesis.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare