www.tillverkning-sverige.com
VOLVO CE News

MADE IN HAMELN – 75 ÅR AV HÖGKVALITATIVA ANLÄGGNINGSMASKINER

Volvo CE:s fabrik i Hameln, som förenar tradition med framsteg, firar 75-årsjubileum. Produktionsanläggningen för läggare och vältar är synonym med kvalitet, innovation och ambitionen att aldrig stå stilla.

MADE IN HAMELN – 75 ÅR AV HÖGKVALITATIVA ANLÄGGNINGSMASKINER
Den 9 november 1945 inleddes en ny era inom vägbyggnad. Det var då Gerhard Lehmann Pottkämper och Karl-Ludwig Hupfeld grundade ABG Allgemeine Baumaschinen Gesellschaft mbH. Det som började i Hameln med små maskiner, som den första betongläggaren av VAS-typ, ledde endast åtta år senare till företagets första stora innovation. 1953 konstruerade och byggde ABG den första vibratorvälten i Tyskland. Det var bara början på en rad banbrytande innovationer från vad som idag är Volvos fabrik i Hameln.


MADE IN HAMELN – 75 ÅR AV HÖGKVALITATIVA ANLÄGGNINGSMASKINER
Den första handstyrda vibratorvälten från 1953.


MADE IN HAMELN – 75 ÅR AV HÖGKVALITATIVA ANLÄGGNINGSMASKINER
Utan motstycke i historien: anläggningen i Hameln.

SMÅ STEG, STORA VISIONER
Stor, tillförlitlig, kraftfull: dessa egenskaper beskriver fortfarande läggarna i Titan-serien som presenterades första gången 1965. Maskinen skrev historia och var populär världen över. Idag används de efterträdande modeller fortfarande inom vägbyggnad världen över. Utmärkande för dessa maskiner såväl då som nu är deras tillförförlitlighet och toppmoderna utrustning.

MADE IN HAMELN – 75 ÅR AV HÖGKVALITATIVA ANLÄGGNINGSMASKINER
Titan 300 var en innovation inom vägbyggnad och gjorde ABG känt världen över.

Endast 20 år senare gjorde det fortfarande lilla företaget sitt nästa mästardrag: ABG lanserade den första hydrauliskt justerbara skriden med hög kompression på världsmarknaden och revolutionerande vägbyggnadsarbetet.

ALLTID STEGET FÖRE

45 efter grundandet var ABG en av de största aktörerna inom entreprenadmaskiner och 1990 blev företaget en del av Ingersoll Rand-koncernen. Vid den här tiden var digitaliseringen i sin linda och ABG låg i framkant på området: det elektroniska läggarhanteringssystemet EPM I – gränssnittet mellan människa och maskin – förbättrade läggarverksamheten och innebar bekvämare, snabbare och bättre arbete. 2005 lanserades efterföljaren EPM II tillsammans med Titan 226 och Titan 326.


MADE IN HAMELN – 75 ÅR AV HÖGKVALITATIVA ANLÄGGNINGSMASKINER
Redan 1998 ledde EPM I, med sitt ytterst moderna styrsystem och intuitiva vägledning för användaren, vägen inom konventionell vägbyggnad.

2007 tog företaget ännu ett stort steg mot innovation. Volvo Construction Equipment övertog entreprenadmaskinsdelen från Ingersoll Rand, och med den ABG och fabriken i Hameln. Sedan dess har motorer från Volvo använts i läggarna och vältarna. Två år senare gjordes an allmän renovering av fabriken i Hameln, inklusive en utbyggnad av anläggningen på 83 000 m² och ett nytt utbildningscenter.


MADE IN HAMELN – 75 ÅR AV HÖGKVALITATIVA ANLÄGGNINGSMASKINER
3D-modell av motorn från Volvo monterad i P7820 och P8820.

Företaget fortsätter att fokusera på innovation och utveckling. 2017 lanserades den nya D-seriens läggare med den tredje generationen av det elektroniska läggarhanteringssystemet – helt nya EPM III.

www.volvoce.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare