www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Visar vägen genom Londons mjuka kärna Drivsystem för transportörer till tunnelbygge av snabbspår i centrala London

Metropolen London håller på att bygga en ny öst-västlig snabbspårsanslutning med en längd på över 100 km till sin kraftigt utnyttjade kollektivtrafik. För detta stora projekt borras 21 km nya tunnlar bara i centrum. Marken här består främst av mjuk lera med en klibbig konsistens som gör transporten av schaktmassor särskilt utmanande. H + E Logistik och NORD DRIVESYSTEMS, två tyska branschspecialister, levererar lämplig transportutrustning inklusive växelmotorer.

Visar vägen genom Londons mjuka kärna  Drivsystem för transportörer till tunnelbygge av snabbspår i centrala London
Bild 1: Tysk teknik för nya tåglinjer i London: tunnelborrmaskinerna levereras av Herrenknecht.

Tunnelborrmaskinerna (TBM) från tyska tillverkaren Herrenknecht heter Ada och Phyllis och är uppkallade efter matematikern Ada Lovelace och stadskartepionjären Phyllis Pearsall. Varje maskin har en längd på ca 100 m och väger ca 1000 ton. I arbetet för projektet "London Crossrail" har de drivit sina 7 m breda "Cutterhead"-blad under staden sedan 2012. Efter att ha tillryggalagt ett avstånd på sex och en halv kilometer mellan Royal Oak och Farringdon Station beräknas de se solen igen under 2015. Förutom Ada och Phyllis så finns fler TBM:er som håller på och borrar liknande tunnlar i olika andra spåravsnitt i samma projekt, som totalt omfattar 118 km. De första Crossrail-sektionerna kommer att tas i drift under 2018. Med en investering på mer än 17 miljarder euro är "London Crossrail" idag Europas största infrastrukturprojekt.

Visar vägen genom Londons mjuka kärna
Drivsystem för transportörer till tunnelbygge av snabbspår i centrala London

Bild 2: Projektet använder också tysk transportbandsteknik: varje timme måste flera tusen ton schaktmassor transporteras bort
 
Visar vägen genom Londons mjuka kärna
Drivsystem för transportörer till tunnelbygge av snabbspår i centrala London

Bild 3: NORD DRIVESYSTEMS levererade drivenheterna till transportbanden

Krävande transportuppgift

TBM:erna gräver upp till 1.300 ton "London-lera" per timme i de två 6.2 m diameterstunnlarna som håller på att borras parallellt under citykärnan. Hanteringen av detta mjuka material kräver lösningar som är anpassade till dess konsistens. I detta fall ligger utmaningen i att på ett säkert sätt transportera det utgrävda materialet bort från byggarbetsplatsen, vilket består i att styra den över maskin-, tunnel-, och halltransportörer innan den lastas på tåg. Senaste tunnelbyggnadsteknik inkluderar tillsats av tensider till det utgrävda materialet direkt på borrmaskinen för att underlätta hanteringen. Men om Londons speciella lerkonsistens i kombination med dessa tillsatser kom i kontakt med vanliga transportband så skulle det uppstå komplikationer ganska snart: massan skulle snabbt och ihärdigt fastna på olika delar av transportbanden. Transportbanden för "London Crossrail"-projektet har därför skräddarsytts av Herrenknechts dotterbolag H + E Logistik. Förutom speciella plastbeläggningar och andra åtgärder har ett speciellt torksystem utvecklats för att förhindra problem som orsakas av att transporterat material fastnar på utsatta systemkomponenter.

Visar vägen genom Londons mjuka kärna
Drivsystem för transportörer till tunnelbygge av snabbspår i centrala London

Bild 4: TBM:erna tränger lätt genom den lerjord som finns i London, även om detta innebär en särskild utmaning för transportbandtekniken

I första hand tillförlitligt, i andra hand mångsidigt

Det visade sig vara lika viktigt att specificera som att tillhandahålla driftsäker drivteknik till transportbanden. H + E Logistik tog kontakt med företagets beprövade partner, NORD DRIVESYSTEMS från Bargteheide nära Hamburg: "Vi har samarbetat med NORD i ungefär tio år nu, och har tacklat hundratals projekt tillsammans", säger Dirk Uphues, H + E:s projektledare med ansvar för London-verksamheten. "Driftsäkerheten hos växelmotorerna på våra transportörer har alltid varit en avgörande faktor. NORD uppfyller detta grundläggande krav, oavsett vilken drivenhet de levererar till oss. "
 
Till Londons tunneltransportörer levererar NORD vinkelkuggväxelmotorer med en dubbelsidig, slät utgående axel. En expansionskoppling överför vridmomentet till transportbandet. "Självklart vill vi minimera variationen av drivenheter, och den dubbelsidiga axeln möjliggör för den flexibilitet som vi behöver: våra system används normalt inte för bara ett enda tunnelprojekt, utan köps ofta tillbaka efter avslutat uppdrag för att kunna användas i andra projekt. Med en variabel drivenhetskonfiguration kan de lättare användas på olika platser ", säger Uphues.

Visar vägen genom Londons mjuka kärna
Drivsystem för transportörer till tunnelbygge av snabbspår i centrala London

Bild 5: Växelmotorer från NORD DRIVESYSTEMS säkerställer hög tillgänglighet och mångsidighet

Sömlöst och utan dröjsmål

Samtliga NORD:s växellådehus är tillverkade i en enda konstruktion utan skarvar eller sömmar. Detta gäller även mycket kraftfulla industriella växelserien upp till 242 kNm som krävs för extrema transportbandslösningar och förlyttar mycket stora mängder material. UNICASE-husen på Nords industriväxlar har lagersäten direkt i huset. Mellan drivsidan och växellådshuset finns det således inte några tätningsytor som är känsliga för skador genom vridmoment och radiella krafter. Med sin lageraxellösning säkerställer UNICASE-designen också mycket kompakta mått men tillåter användning av större lager för högre belastningar och utökad livslängd. Industriella växelenheter kan installeras som vänster- eller högerplacerade drivenheter på transportbandet. De flesta modeller är globalt tillgängliga med korta leveranstider. Även om tunnelprojekt kan ta många år så uppskattar kunder som H + E Logistik leverantörer som kan garantera snabb tillgänglighet. Förutom tunneldrivning omfattar London Crossrail-projektet också ombyggnad av befintliga stationer och byggandet av nya. För en tid sedan krävdes på kort varsel ytterligare manuell schaktning som inte kunde planeras i förväg nära Stationen vid Bond Street. För att inte påverka andra deadlines i projektet fick H + E till uppgift att ta fram lämpliga korta transportörer inom åtta veckor. "Den erforderliga drivtekniken från NORD anlände fem dagar efter beställning", säger Birgit Barian från H + E:s inköpsavdelning. "Särskilt när ett projekt är nästan färdigt kan man lätt finna sig själv i en situation med korta leveranstider och stor tidspress. Även om du har hållit alla dina egna deadlines så kan många tredjepartsproblem och ibland oförutsedda omständigheter spela in. Utan partners som NORD, som finns tillgängliga nästan på beställning, så kan du lätt befinna dig i svårigheter. "

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare