www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Tillgänglig nu: Nya EPLAN Platform 2.3

Nu lanseras den nya versionen av EPLAN Platform. Version 2.3 fokuserar på standardisering och automatisering, vilket öppnar upp nya möjligheter för användarna när det gäller standardkompatibel design och hantering av säkerhet. Enkel makroredigering och utökade sökfunktioner för systeminställningar garanterar högproduktiv teknik för användarna. En annan praktisk fördel: central administration av avvecklade enheter och tillhörande testkörningar ger transparens och säkerhet i befintliga projekt.

Tillgänglig nu: Nya EPLAN Platform 2.3
EPLAN 2.3-makron: Standardiserad och flexibel konfiguration baserad på partiella kretsar och tabellbaserad makroredigering
 
Monheim 14 augusti 2013 - Den senaste versionen,  EPLAN Platform 2.3, som har varit tillgänglig för nedladdning sedan mitten av augusti, kännetecknas av standardiserad och till stor del automatiserad teknik över en enhetlig databas. Det finns omfattande stöd för nya standardkompatibla beteckningar baserade på EN 81346 och säkerhetsvärdena från VDMA 66413 för datautbyte. Den centrala administrationen av avvecklade objekt och en ny sökfunktion för systeminställningar är ytterligare nya funktioner i CAE-programvaran som underlättar tvärvetenskapligt samarbete och konfiguration. Till exempel makron: Version 2.3 erbjuder omfattande möjligheter för hantering av makron/partiella kretsar och deras variationer. Det som är nytt är det faktum att dessa makron kan redigeras och vid behov uppdateras över hela projektet inom en mycket tydlig tabellöversikt. Detta innebär att omfattande förändringar kan göras inom projektet med bara några musklick - potentiella felkällor reduceras genom central datalagring.

Säkerhet i enlighet med standarder: EN 81346 och VDMA 66413
Definitionen av mekatroniska lösningar och lämpliga beteckningar i dokumentationen är vardagliga uppgifter vid designarbetet. Normen EN 81346 "Industrial Systems, Plants and Equipment and Industrial Products - Structuring Principles and Reference designations" är särskilt accepterad på en internationell nivå. EPLAN Platform 2.3 låter projektstrukturer och projektbeteckningar implementeras på ett användarvänligt sätt i enlighet med den rådande standarden. Här finns också problemhanteringen med komponenters felsäkerhet och säkerhetsfunktion i linje med maskindirektiv 2006/42/EU. EPLAN stödjer ett konsekvent elektroniskt datautbytesformat för de relevanta säkerhetsrelaterade värdena för automationskomponenter i enlighet med VDMA 66413. Relevant säkerhetsdata från hårdvarutillverkare kan överföras till Eplans delhanteringssystem via ett standardiserat gränssnitt. Värdena sparas direkt med komponenterna och är därför direkt tillgängliga för designändamål. Detta innebär att det inte finns något behov av tidskrävande manuell sammanslagning av säkerhets värden och användaren kan vara säker på att få saker och ting rätt.

Central administration av avvecklade enheter
Avvecklade artiklar ersätts i allmänhet av en nyare modeller, men används fortfarande i befintliga projekt och måste administreras transparent. I version 2.3 förenklar EPLAN Platform den centrala administrationen av avvecklade artiklar genom markering i artikelns administrativa system. Det finns också nya kontrollkörningar som ger användarna ännu mer säkerhet i designarbetet. När data lagras centralt i delhanteringssystemet är informationen tillgänglig för alla inblandade över hela projektet. Detta innebär att CAE-programvaran skapar mer insyn i den tekniska processen och gör befintliga projekt hanterbara. Medan vi är inne på ämnet för hanterbarhet: EPLAN-mjukvaran erbjuder omfattande inställningsmöjligheter för individuell anpassning till hur användarna arbetar.
 
Lättare sökningar, snabbare resultat
Den nya versionen 2.3 innehåller även en högpresterande sökfunktion som gör det enkelt att hitta och justera olika systeminställningar med hjälp av nyckelord. För projektets datanavigatorer som finns tillgängliga i EPLAN kan användarna nu definiera om och vilken ytterligare information som ska visas i trädvyn. Visningsalternativen har harmoniserats och utökats och gjorts justerbara för att tillåta detta. Detta gör navigeringen enklare för användarna och ger dem större flexibilitet när det gäller individuell konfigurering. Man får en snabb översikt av viktig information vilket gör teknikarbetet mer produktivt.

Kunder med ett programvaruavtal kan ladda ner den nya versionen 2.3 direkt från Eplans hemsida. http://www.eplan.se/se/support/support-eplan/

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare