www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

Maple IDE ger en betydande minskning av utvecklingstiden

Utvecklingsmiljön är perfekt för att hantera projekt i Maple-språket

Maple IDE ger en betydande minskning av utvecklingstiden
Maple IDE ger en avancerad utvecklingsmiljö som gör det lättare att utnyttja fördelarna i programmeringsspråket Maple. 

Maplesoft™ introducerar en ny medlem i Maple™-produktfamiljen, Maple IDE. Maple IDE, utvecklad av DigiArea Inc., är en integrerad utvecklingsmiljö för Maples programmeringsspråk. Maple IDE förbättrar produktiviteten genom att tillhandahålla avancerade verktyg för att skriva och hantera Maple-projekt. The Maple IDE, som bygger på Eclipse™-plattformen, erbjuder en skräddarsydd industristandardmiljö för medelstora till stora utvecklingsprojekt. 
 
Maple-språket tillhandahåller matematiska datastrukturer och begrepp, stöd för att skriva multitråds-, parallella program samt ett mycket omfattande bibliotek med befintliga kommandon och algoritmer. Över 90 procent av de algoritmer som är inbyggda i Maple har implementerats med hjälp av Maples programmeringsspråk. Samma språk är tillgängligt för alla Maple-användare för att producera script, implementera nya algoritmer och bygga ut Maple-systemet. Maple IDE gör det betydligt lättare för Maple-användare att skapa, hantera och uppdatera biblioteken i Maple-kod. Funktioner i Maple IDE omfattar bland annat möjligheten att bläddra och söka igenom källhierarkier, automatisk markering och formatering av syntaktiska och semantiska egenskaper i koden, navigation, testning och mycket mer. Maple IDE hjälper utvecklare att skriva, uppdatera, underhålla och förstå kod, så att projekt kan slutföras snabbare och med färre fel - och att förbättringar som görs senare kan göras lättare. 
 
"Tillsammans med vår partner DigiArea Inc., har vi skapat en modern utvecklingsmiljö ovanpå det populära Eclipse-ramverket," säger Dr Laurent Bernardin, Executive Vice President och Chief Scientist vid Maplesoft. "Maple IDE är en kraftfull, välbekant miljö för erfarna programmerare, samtidigt som nya programmerare får värdefull hjälp med att komma igång. Programmering av medelstora till stora bibliotek i Maple har därmed blivit ett genomförbart alternativ för allt fler kunder. " 
 
"Vi är glada att samarbeta med Maplesoft för att kunna erbjuda Maple-användarna denna nya produkt", säger Oleksandr Shkliaiev, VD, DigiArea. "Att arbeta med Maple IDE kommer att hjälpa nybörjare att lära sig programmeringsspråket Maple snabbare, och mer avancerade utvecklare kommer att upptäcka en hel mängd verktyg för professionell Maple-programmering." 

 
Maple IDE ger en betydande minskning av utvecklingstiden

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare