www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

SK 180E: Nya distribuerade frekvensomriktare från NORD DRIVESYSTEMS

Som komplement till SK 200E-serien med frekvensomriktare, introducerar NORD DRIVESYSTEMS SK 180E som är monterad på asynkronmotorer, precis som sina större motsvarigheter. Med beprövad ISD vektorkontroll är SK 180E ännu mer kostnadseffektiv än den nuvarande tillgängliga serien med decentraliserade enheter. Den nya omriktaren fokuserar på de grundläggande kraven på snabbhet och effektivitet. Med två analoga ingångar och integrerad process- och PI kontrollerfunktioner, kan den självständigt hantera enkla drivapplikationer. Den är lämplig både som fristående frekvensomriktare och för synkroniserad drift med flera enheter. Ett typiskt exempel på det senare: distribuerade horisontella transporterande tillämpningar som inte kräver någon positionering eller pulsgivaråterkoppling, inga speciella säkerhetsfunktioner eller bromsmotstånd, och med motoreffekter från 0,25 till 2,2 kW.

SK 180E: Nya distribuerade frekvensomriktare från NORD DRIVESYSTEMS
Bild: Den nya SK 180E-omriktaren från NORD DRIVESYSTEMS möjliggör helautomatiserade drivsystemlösningar som både fristående och synkroniserade system

SK 180E innehåller också alla nödvändiga funktioner för många fläkt- och pumpapplikationer. Här kan man spara upp till 30% energi genom automatisk magnetiseringsjustering vid lägre belastning. Genom att erbjuda klass C1-dämpning av radiostörningar och en läckström under 16 mA kan SK 180E även användas i bostäder och kontorsbyggnader i nästan alla länder i världen. För användning i mobila pumpar, dokumentförstörare eller blandare finns kompletta frekvensomriktare med en vanlig stickpropp. Enheterna har normalt överbelastningsreserver om 150% under 60 sekunder och kortare tid med upp till 200%. All distribuerad drivelektronik från NORD följer samma enkla och mångsidiga koncept: de kan programmeras direkt genom parameterboxar, eller via datorn med hjälp av avgiftsfri NORD CON-programvara. Parametrar kan snabbt exporteras till andra enheter med den interna systembussen eller via Ethernet-gränssnitt. Förutom SK 180E och SK 200E, vilka även kan styra diagonala och vertikala transporterande uppgifter med säkerhetskrav upp till SIL3, så inkluderar Nords decentraliserade lösningar också den mycket ekonomiska och nya SK 135E mjuk- och backstarten om kan utföra enklare arbetsuppgifter i logistik och transport-applikationer.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare