www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Ny iPhone- och iPad-app för Eplan Data Portal

Vill du ha möjligheten att kunna välja komponenter direkt i din telefon eller I-Pad i händelse av att din maskin drabbas av fel? Eller vill du endast kontrollera maskinens underhållskrav? Detta fungerar nu enkelt med EPLANs nya Data Portal-app som finns att hämta hem på två olika språk från iTunes Store. Appen ger användaren tillgång till över 230 000 komponenter i EPLAN Data Portal, där det finns möjlighet att söka och välja mellan olika mobila enheter och komponenter. EPLANs Data Portal-app överför önskad data till ursprungliga EPLAN projekt, förutsatt att kunden har ett giltigt serviceavtal.

Ny iPhone- och iPad-app för Eplan Data Portal
Bild 1: Eplan Data Portal-appen

Utbudet av mobila applikationer för iPad och smartphones ökar ständigt och produktionen hos företag blir allt mer flexibel. EPLAN har nu utvecklat en gratis Data Portal-app tillgänglig för iPhone och iPad som lanserades vid Hannover Mässan i april 2013. Den kommer ge användaren möjlighet att välja komponenter via mobila enheter – dvs. direkt vid maskinen eller anläggningen. Genom ett välutvecklat filteringsverktyg hittas rätt komponent snabbt och enkelt och installatören kan därefter genomföra service och underhåll snabbare. Om komponenterna behöver bytas ut kan de väljas direkt i appen på plats vid den felande komponenten. Om en tillverkare skulle tagit bort objektet från sortimentet hålls appen ständigt uppdaterad med nya ersättningsprodukter. När väl valet av komponent har gjorts är den klar och kan överföras direkt till det ursprungliga projektdokumentet. Detta säkerställer att dokumentationen speglar maskinens aktuella status och ser till att alla dokument är uppdaterade enligt senaste ändringar. Maskinen och projektdokumentationen är därmed förenliga och synkroniserade.
 


Konfiguration med extra bekvämlighet

Artikeldata ger ett betydande mervärde även i konfigurationsstadiet. Liksom kommersiella uppgifter, ger EPLAN Data Portal också nödvändig information, exempelvis inkapslade makron eller 3D makron för inkapslingskonstruktioner. En av de verkliga fördelarna för användaren av appen är 3D datavisaren. Komponenterna kan enkelt ses från alla sidor genom att använda fingertopparna på en touch-screen. Genom denna funktion ges ingenjörerna ett optimalt visuellt stöd för komponenternas installationspositioner. Detta säkerställer effektiv sammansättning i den tekniska processen och skapar en extra bonus i form av användarvänlighet.

Fördelar för tillverkarna

Den nya appen ger också nya möjligheter för tillverkarna av komponenter eftersom säljpersonal enklare kan komma åt värdefull data. Detta är aktuell data som sparats direkt och de kan lyfta fram möjligheterna av integrerad teknik för kunderna. Komponenter med integrerad projektdata som orderinformation, grafisk representation och mer detaljerad information i det konventionella EPLAN formatet, innebär ett påtagligt mervärde för alla inblandade. Detta är ett oslagbart säljargument för tillverkaren och användaren kan dra nytta av högkvalitativ konstruktionsdata.
 
EPLAN & Appar – berättelsen fortsätter

EPLAN presenterade sina första mobila applikationer för två år sedan. En informations-app och en app för sin kundtidning, Eplanet, finns redan i två språk tillgänglig för Apple och Android. Utvecklarna i Tyskland fortsätter producera flera och användarna kan se fram emot kommande tekniska lösningar inom den mobila applikationssektorn.
 
Mer information och direktlänk på: www.eplan.de/app

Ny iPhone- och iPad-app för Eplan Data Portal

Bild 2: Mobila komponenter och enhetsdata från olika tillverkare väljs och överförs sedan till projekt med hjälp av Eplan Data Portal-appen.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare