www.tillverkning-sverige.com
Spacewell News

Spacewell lanserar nya digitala lösningar för ett säkert återvändande till arbetsplatsen

Spacewell, en ledande global leverantör av byggnadshanteringsprogramvara, som ingår i börsnoterade Nemetschek Group, presenterar användarvänlig programvara och teknologiska verktyg för att hjälpa organisationer att hantera utmaningarna när personalen återvänder till kontoret.

Spacewell lanserar nya digitala lösningar för ett säkert återvändande till arbetsplatsen

Nu när många länder trappar ner på restriktionerna i anslutning till coronaepidemin, står arbetsplatschefer, anställda och tjänsteleverantörer inför nya utmaningar. Social distansering och hygienrutiner för att förhindra spridning av COVID-19 kommer sannolikt att fortsätta tills ett vaccin blir tillgängligt. Detta kommer att påverka hur vi arbetar och hur arbetsplatserna hanteras och servas.

Spacewell fokuserar på att hjälpa arbetsplatschefer med nya och uppdaterade digitala verktyg för att hantera övergångsfasen, övervaka och säkerställa efterlevnad och mildra de kortsiktiga störningarna. Samtidigt kommer dessa personinriktade verktyg även att hjälpa företagen att på längre sikt stimulera resultatförbättringar och förbättra välbefinnandet på arbetsplatsen efter COVID-19.

Spacewells skräddarsydda COVID-19-lösningar utnyttjar IWMS-programvara i kombination med IoT för att hjälpa företag att samla in användningsdata och dynamiskt anpassa anläggningsrutinerna. De baseras på beprövade och befintliga lösningar med nytillagda funktioner som är tillgängliga omedelbart. Nyckelområden och funktioner inkluderar:

  • Arbetsplatsdensitet

Företag måste tänka om när det gäller platstilldelning för att uppfylla kraven för social distansering (”1,5 meterskontoret”) och tydligt kommunicera justerade sittplatsplaner för arbetsplatsens användare. Spacewells programvara gör det enklare att markera arbetsstationer som upptagna i digitala våningsplaner, som tillgängliggörs för personalen via en rad användarvänliga informationspunkter. Rörelse- och bildsensorer kan spåra, både anonymt och i realtid, när personer bryter mot reglerna för social distansering och en varning kommer att skickas. Arbetsplatschefer kan även spåra och övervaka arbetsplatsanvändning med realtidsdata, intervallfotografi och användarvänliga instrumentpaneler. De kan också ta emot aviseringar och analysera beläggningsdata för efterlevnadsrapportering.

  • Bokningar

Mobil programvara gör det enkelt för personer att boka lokaler och resurser på distans, baserat på daglig tillgänglighet – med hjälp av sina egna smarta mobiltelefoner. Sekretessmedveten kontaktspårning kan aktiveras med hjälp av bokningssystemdata för att spåra potentiell exponering.

  • Vägledning för anställda i realtid

Smart programvara hjälper personalen att röra sig på arbetsplatsen efter COVID-19. Den visar gångvägar och tillgängliga skrivbord på digitala våningsplaner (kiosk, smart mobiltelefon) och visualiserar trängsel över flera våningar så att personalen kan undvika platser med hög beläggning.

  • Övervakning av inomhusklimat

För att minska risken för luftburen smitta rekommenderas det att man ökar friskluftintaget och övervakar parametrarna för omgivningsförhållanden och luftkvalitet. Organisationer kan lugna anställda genom att förmedla viktig information och visa att de övervakar välbefinnandet.

  • Städning och desinfektion

Mera intensiv och anpassad städning kommer att vara nödvändig för att förhindra spridning av COVID-19 på olika ytor. En fälttestad mobilapp (i bland annat sjukhusmiljö) ger städpersonalen tydliga instruktioner och säkerhetsåtgärder som visualiseras på våningsplaner. Kunderna kan uppdatera konfigureringen när som helst via en självserviceportal.

Skalbara lösningar, snabb aktivering
Ett antal av dessa lösningar kan tas i bruk utan behov av sensorer. Genom att dock lägga till enkla rörelsesensorer till plattformen, kan kunderna övervaka beläggningen på en kontinuerlig basis. Luftkvalitetssensorer kan läggas till sömlöst för att övervaka omgivningsförhållandena och bildsensorer kan tillhandahåll en översikt av trängsel i realtid. Alla dessa lösningar respekterar personalens integritet på arbetsplatsen full ut, är skalbara och lämpliga för både små och stora organisationer. De kan implementeras snabbt, i allmänhet på bara några få dagar. Du kan läsa mera här.

Fallstudier förklarade i ett webbseminarium, i samarbete med IFMA
Spacewell håller ett webbseminarium tillsammans med IFMA den 5:e juni för att dela med sig av erfarenheter och insikter angående hur digitala lösningar kan hjälpa företag att snabbt hantera COVID-19-krisen. Anmäl dig för att få veta hur företag över hela världen implementerar dessa lösningar.

www.spacewell.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare