www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB lanserar kompakt högeffektsladdare med parallell laddning

Nya Terra 184, den senaste produkten i ABB:s framgångsrika Terra-serie, kan ladda upp till tre fordon samtidigt och har den högsta kraftdensiteten på marknaden.

ABB lanserar kompakt högeffektsladdare med parallell laddning

Enligt FN står städer för över 60 procent av alla växthusgasutsläpp1 och till 2050 beräknar man att över två tredjedelar av världens befolkning kommer att bo i städer2.

Därför är det helt avgörande att de snabbväxande städerna implementerar proaktiva åtgärder för att reducera koldioxidutsläppen, och e-mobility är en av lösningarna som gör det möjligt. Men för att e-mobility ska vara hållbart i tätbefolkade städer, där tid är en bristvara och utrymmet är begränsat, måste lösningarna utvecklas utifrån de befintliga utmaningarna.

Det är precis vad ABB:s senaste utveckling inom laddningsteknik innebär. Terra 184 är det senaste tillskottet till ABB:s bästsäljande laddarserie Terra. Laddaren är snabb, kompakt, robust och gör det möjligt att ladda upp till tre fordon samtidigt3, vilket maximerar tillgängligheten för användaren och ökar intäkterna för de som driver laddningsstationerna.

Med en laddeffekt på 180 kW kan Terra 184 användas av fordon i alla storlekar. Laddaren täcker de senaste bilarnas behov, och kommer även uppfylla behoven för framtida personbilar, bussar och lastbilar. Men till skillnad från andra högeffektsladdare tar den upp en yta som är mindre än 0,5 m2, precis som ABB:s nuvarande modell Terra 54. Terra 184:s innovativa design innebär att man inte behöver installera separata elskåp, vilket gör den till en perfekt, snabb och kompakt lösning för städer med begränsat utrymme.

”Under det senaste årtiondet har ABB lagt grunden för framtidens hållbara transporter. Med vårt senaste tillskott till Terra-serien har vi uppfyllt dagens och framtidens behov, både när det kommer till städernas behov och elfordonen på vägarna”, säger Frank Muehlon, global chef för ABB:s verksamhet för infrastrukturlösningar för e-mobility.

Terra 184 stödjer alla laddningsstandarder på marknaden, inklusive CCS, CHAdeMO och AC, och den uppfyller alla batteriers behov upp till 920 V. Laddaren kan även anpassas med många funktioner, såsom anpassade terminaler för betalkort, skärmar och laddningskablar på 8 meter för maximal laddningsbekvämlighet.

Operatörer av andra Terra-modeller, såsom Terra 94 eller 124, kan i framtiden välja att uppgradera sina laddningslösningar till Terra 184 med fler laddningsmoduler vilket gör lösningen ännu mer flexibel. Terra 184-laddarna kan beställas redan nu, direkt från ABB och via utvalda ABB-distributörer i Sverige. Snabbladdaren erbjuder en säker, smart och hållbar lösning som är en del av ABB Electrifications koncept Mission to Zero, en vision om en verklighet med nollutsläpp för alla.

ABB har unik expertis när det kommer till att utveckla hållbara transportlösningar. Under ett årtionde har ABB sålt fler än 14 000 snabbladdare i över 80 länder. ABB utnämndes nyligen till Global E-mobility Leader 2019 för sin roll i arbetet med att få hela världen att anta idén om hållbara transportlösningar.

www.new.abb.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare